Ny frukost-favorit

Jättegod yoghurt med lite tjockare konsistens, precis som i Grekland med andra ord. Om ni är naturell-yoghurt älskare som jag så bör ni testa den :)




Hoppfilmer och resa

Nu ligger det lite hoppfilmer på instagram som sagt; martinaauren .

Idag verkar det bli en grå och regnig dag. Har ju för vana att åka till stranden på dagarna nu under semestern men idag gick ju den planen i kras. Har noll fantasi just nu också så vet inte riktigt vad jag ska hitta på? Får lite små panik över att börja jobba på måndag, vill ju ha hittat på massor under semestern, man får passa på.

Vb och jag kikar efter resor i september. Antingen kommer vi att åka till Grekland (Kefalonia), eller så blir det Fuerteventura (Jandia eller Corralejo). Båda ställena är jättefina men kan erkänna att jag lockas mer av Grekland. Däremot så är vädret mycket säkrare på Fuerteventura i just September så vi får helt enkelt jämföra för- och nackdelar med båda ställena och sen se vad vi kommer fram till. 

Kefalonia..






Fuerteventura..





Vilket ställe hade ni valt?!

Dax att hoppa :)

Hoppträning på hemmaplan ikväll, ska känna igenom Zeo ordentligt på kombinationer och linjer tänkte jag.. Det vanliga alltså! Men det är ju där våra "problem" ligger, som dock har blivit mycket bättre :) 

Kan nog få mamma att filma lite så det kommer upp på instagram ikväll: martinaauren



Då blir man glad :)

Detta fick jag av tjejen som var och red hos mig i ett par dagar. Då blir man glad! Alltid kul att få respons på något man lägger ner tid på :) 




Sista veckan med semester

Semestern lider mot sitt slut och jag lider själv av det kan jag säga! Nu denna sista veckan ska jag bara njuta och ta vara på dem sista dagarna. Får hoppas på att denna veckan bjuder på samma fina väder som förra gjorde, asgött. 

Hästarna får numera gå in på dagen och ut på natten. Har ju vart så otroligt varmt så dem har bokstavligen bett oss om att ta in dem, just pga alla insekter. Till och med shettisen Pysen har velat gå in vissa dagar och det är ovanligt kan jag säga, han vill aldrig det annars.

Nähe, dax att fixa frukost. Hoppas ni alla har det bra som kikar in här :)



Fest

Med min pärla <3






Stel som en planka

Det är verkligen sjukt vad en ryttares inverkan faktiskt kan betyda för att ett ridpass ska sluta bra :) 

Zeo var stel som en planka i början av ridpasset igår. Förståeligt iofs, då jag ridit mycket i skogen det sista vilket inte innebär att man rider igenom dem på riktigt samma sätt. 

Red därför mycket tempoväxlingar, ställa inåt- ställa utåt, serpentiner och övergångar. Och ja det tog emot massor i början, men så skönt det är när det väl släpper sen! Hon blev jättefin mot slutet, och jag kunde mest sitta där och njuta. Särskilt i traven! Galoppen och skritten har alltid vart svårast på Zeo men hon var rätt fin även där. 



Inlägg om Ibiza

Tänkte slå ihop ett inlägg om Ibiza nån dag, kan ju kanske vara kul att läsa om? Ge er lite tips på vad man kan göra där osv. Kan ju iofs gå igenom alla resor och länder jag vart i? Mm, det tror jag att jag ska göra! 

Nu ska jag mot stallet för att ta in hästarna, sen blir det strandhäng hela dagen med Frida och Kajsa :)




Så fin!

Har ju testat en hel del olika bett på Zeo. Tillslut kom jag fram till att hon faktiskt funkar bra på vanligt tredelat. Men det har ändå inte vart sådär perfekt, utan bara så bra som man kan förvänta sig kanske? Sen har ju hästar både dagsform, humör och dåliga dagar precis som vi ryttare så därför tycker jag inte att man kan bedömma ett bett efter en gång. Men har provat ett rakt bett med fasta ringar nu den sista tiden och måste säga att det är det bettet som hon går bäst på. Hon tar stöd på ett helt annat sätt än tidigare. Sen har ju Zeo en problem-mun, då hon haft två tandfrakturer, så jag kommer säkert aldrig få henne helt tillfreds i munnen. Men detta bettet accepterar hon mycket bättre än dem andra. Kanske för att det ligger mer still? Ett rakt bett ligger ju liksom där det ska hela tiden utan att gå emot gom eller tänder lika extremt som dem delade betten gör. 

Och idag var hon så fin, som rubriken lyder. Kanske borde döpt inlägget till något med bett istället? Rubriker borde helt enkelt inte existera.. Red iaf i skogen och kunde korta galoppen hur mkt som helst utan att hon blev flack. Roligt med framsteg! 




Mot stranden.

Man får passa på att sola och bada nu när det är så fint väder! Det ska jag göra, försöka bättra på brännan från Ibiza lite :) vid den badplatsen vi ska till idag finns det dessutom mängder av smultron vid. Blir att plocka massor, bästa jag vet!




Fått hem mina star rider.

Yes, i förrgår så landade två par Star rider ridbyxor i min brevlåda. Jag beställde byxorna i strl 34 vilket var en chansning då jag vanligtvis har 36, men enligt andra som köpt byxorna så skulle dem vara åt det större hållet i storlekarna. Detta stämde! Strl 34 satt perfekt på mig, så det var tur att jag inte beställde i strl 36. 

Provade rida i dem första gången igår, men känner att jag vill rida lite fler gånger i dem innan jag ger en recension om vad jag tycker om dem :) så det kommer!





Det ger sig inte :(

Fick tillbaka febern ordentligt inatt och magen ska vi inte prata om hur ont jag har. Kan jag inte bara få bli frisk nu?! 

Men har tre dagars jobb nu mitt i semestern så det är bara till att bita i :) en tjej från Stockholm är här och tar ridlektioner hos mig. Hon är ny på det här med ridning och hästar, och ville helt enkelt prova på både ridning och stalljobb. Så idag var första dagen och det gick kanon, trots att Zorn gjorde ett litet ryck :)

Nu ska jag och Kajsa spela Mario party, bästa spelet när man är sjuk och ynklig! Med bästa vännens sällskap blir det dessutom ännu roligare :)




På bättringsvägen

Repar mig ett steg i taget, har lite feber kvar men idag känner jag iaf att jag vill & kan göra något. Har ju luggit helt isolerad sen onsdags så måste komma igång med rutinerna nu igen känner jag. Strax ska jag ut till stallet och kolla till mina fyrbenta vänner, senare ska jag umgås med Kajsa. Vill gärna rida, men får nog vänta med det tills imorgon. Blev genomsvett bara av att bädda sängen nyss, score! 




Fortfarande sjuk

Klart att man blir sjuk lagom tills man vill komma igång med bloggen igen.. Har ingen ork till något just nu! Men blir samtidigt så sjukt uttråkad här hemma, tur jag har katterna som underhåller mig. 

På tal om något annat så har jag beställt två st ridbyxor från Star rider nu. Får hoppas på att storleken blir rätt bara.. Annars får jag väl banta ner mig tills dem passar ;). Sjukt snygga ridbyxor iaf och jag lovar en recension så fort jag testat dem ordentligt! 







Magsjuka

Alltid är det något, igår kväll kom magsjukan och hälsade på mig :( usch.. Kände redan tidigt på kvällen att kroppen inte kändes som vanligt, var matt och trött. Sen hann jag väl somna en timme eller två innan jag fick dejta spyhinken ett antal gånger! 

Så blir att ta det lugnt ett par dagar nu innan man är back on track igen. Har fortfarande feber men hoppas jag slipper ligga hela helgen! Vill ut och rida <3


Btw så växer våra kattungar som ogräs. Snart så är dem stora missar :)

bloglovin bloglovin

RSS 2.0