Jönköping

Ska strax dra mot Jönköping och Charlies rean. Även shopping på a6 och Ikea ska hinnas med :) blir en riktigt rolig dag!


5 år sen!

Idag är det hela 5(!!) år sen som jag och Vb träffades för första gången, dock blev vi inte tsm fören i december, men ändå. Tänk vad tiden går läskigt fort..


Lite mer ordning :)

Äntligen börjar vi få lite ordning i nya lägenheten, och ja det stämmer att jag och victor har flyttat ihop :) vi har nu en trea i Vetlanda och båda två stortrivs! Men detta utesluter inte att jag aldrig är "hemma" i landsbro. Har kvar hästarna där, iaf nu till en början. Dels så trivs hästarna stört bra i vårt stall och jag vet att en flytt hade vart jobbig för dem. Men å andra sidan så lockar det såklart att ha dem på anläggning med ridhus nu när vintern smyger sig på.. Får se hur jag gör, än så länge står dem kvar hemma! :)

Jag har åkt på världens förkyldning, ont i halsen, täppt och allmänt trött. Har dock ingen feber så ska gå till jobbet idag iaf. Efter jobbet drar jag till stallet och sen ikväll blir det förmodligen en slappis kväll framför nån film!

På lördag drar jag och vb till Jönköping, dels så ska jag såklart på Charlies rean men vi ska också till Ikea och titta på lite till lägenheten. Hade egentligen helst åkt dit idag, då folk lär hänga på dörren inför rean på Charlies. Vill ju inte att rea grejerna ska ta slut! Men får hoppas att endel saker finns kvar på lördag med, och der lär ju va lite mindre folk då.


Fyfan!

Det är ju seriöst invation på dem där äckliga älgflugorna i år! Går ju inte ens att gå ut i skogen utan att få en på sig. Hästarna har också en massa stackarna, när jag skulle göra iordning Zeo här om dagen så var hon alldeles stissig i boxen. Hon piskade med svansen och visade mig att det var något på henne. Jag misstänkte att hon hade en ägfluga och mycket riktigt så gömde sig en i pälsen. Jag tog bort den men hon fortsatte att stressa, så tittade även i svansen, där var det också en jävel! Så kolla era hästar hörrni, så här många älgflugor har jag aldrig vart med om innan..


Inte alls avslöjad..

Helt oskyldig tjej!


Packar..

Håller på att flytta så blir lågt med uppdatering här nu ett tag...
 
 

Hästarnas upplägg under hösten.

Kortez: Här ska kondition och styrka tränas! Vi ska ut mycket i skogen, och jobba oss svettiga genom mycket galopparbete och backar. Sen ska såklart dressyren trimmas på ridbanan också, men fokusen ska ligga på hans styrka. Det är där det brister för oss på tävlingar, att han inte orkar och blir seg. Så nu är det prio ett för honom.
Zeo: Hon har faktiskt väldigt bra kondition måste jag säga, blir sällan ens svettig när man rider, trots att jag ofta rider en timmes pass i skogen. Men hon är faktiskt fin just nu och där jag vill ha henne, sen ska vi ändå träna mycket studs och lydnadshoppning bara för att hålla igång detta.

Zorns mage ska tränas bort, så han blir sitt gamla pigga jag igen :) Han har vart lite slö i sommar pga allt gräs, och han är verkligen överviktig. Så magen ska bort i första hand!


Tisdag, lång dag.

Har nu två långa jobbdagar framför mig vilket känns.. jobbigt? Haha där fick jag allt till det! Idag jobb till 16.30, sen ska jag direkt ut och rida. Kortez har dock tappat en sko så han får vila tills den är på igen, typiskt. Dessa leriga hösthagar är ju ingen hit direkt, nästan så att man längtar till frosten istället.
Zeo ska iaf få hoppa lite idag, längesen nu! Inte hoppat henne sen tävlingen i Braås. Jaja, dax för mig att göra mig iordning. Vi hörs under dagen.


Emelie och Kortez får stå för bilden, från när hon red honom i somras :)

Ny sadel..?

Har märkt att min skänkel dras tillbaka väldigt mycket när jag rider Kortez i min älskade Bates Innova. Sadeln ligger bra på honom men i och med att han är så stor så hamnar stöden lite bakåt, och även skänkeln då. Har stor lust att ringa hit www.ridin.se som har Amerigo sadlar, men dem pengarna växer ju inte på träd.. Vet dock ingen sadel som kan passa mig OCH honom, jag är otroligt kräsen när det gäller saldar och kan inte rida i vilken som helst. Dem ska vara mjuka, ha mycket stöd och absolut inte vara hala.
 
Någon som har ett tips på en bra och skön sadel? Ska passa en stor häst med endast lite svängd rygg, kort i ryggen och normal manke.
 
Sadeln jag har nu, som ni ser så har den väldigt stora stöd. Och det blir lite för mycket på just Kortez.
 
 
 
Som ni ser så hamnar underskänkeln alldeles för långt bak..
 

Helgen!

I fredags så drog jag och pojkvännen och kikade på en soffa som vi sen köpte, sen blev det myskväll framför en film.. Hehe, behöver jag säga att jag somnade efter tio minuter? Sjukt trött var jag.
 
Sen i lördags var det dags för Wilma och Zorn att debutera i dressyr. Det gick bra för att vara första gången och båda skötte sig galant! Nästa gång lär det gå ännu bättre.
 
Igår var det min och Kortez tur att tävla. Vi har inte tävlat sen i juni och vårt år har väl inte vart det bästa, eller inget skit år egentligen men allt har gått sådär. Igår tog vi däremot revansch och i första klassen knep vi en 2a plats av 20 starter på 67,93%! Dock var han inte framme, och det skrev även domaren. Jag fick verkligen rida för att få fram honom! Men är riktigt nöjd iaf.
 
Sen red vi även LA:1 och där fick jag honom mycket mer fram för skänkeln! Han gick taktmässigare och hade en egen bjudning programmet igenom. Dock var han seg i skänkelvikningarna och galoppfattningarna var verkligen usla! Annars var jag nöjd med programmet och vi fick dryga 60% vilket är helt OK med tanke på att vi aldrig ridit det programmet. Känslan var iaf bättre i detta programmet än det första.
 
MEN nu måste jag träna upp styrkan på honom. Han orkar inte bära sig genom skolorna och blir lätt trött. Med mer kondition och hård träning så kanske det släpper. Vi ska ut och galoppera och utmana oss själva hela hösten nu, sen satsar vi på Tenhult 13 oktober LB:1 och LA:1.
 
 

 
 

:)

Berättar mer imorgon :) nu sova efter en fullspäckad helg!


PN

Nu förtjänar jag en powernap, är så sjukt trött! Har precis vart och släppt in hästarna från regnet, så att dem torkar till lite innan jag ska rida ikväll. Kortez ska jag träna program med inför helgen, och Zeo har jag ingen direkt plan med.. Skulle egentligen ha ridit ut men sen kom jag och tänka på alla jävla älgflugor, så vidriga är dem! Och min insektsfobi gör ju inte saken lättare..


Tröttast.se

Ligger och vilar i soffan, är sjukt trött idag. Skulle faktiskt kunna sova för natten nu till och med, börjar nämligen 6 imorgon. Men liiite till får jag allt vänta!

Var lite väl snabb och arg när jag skrev inlägget om röntgen så jag. Bruten rygg är nog att ta i, men iaf en spricka eller annan skelettskada. Och det är ju ändå förjävligt isåfall..

Hann inte rida idag tyvärr, men gossade lite med hästarna och gav dem en massa äpplen som godis. Det är en av dem bästa sakerna med hösten- alla goda äpplen! Svenska äpplen är verkligen sjukt underskattade :)


Fått svar på röntgen..

Ni som läst min blogg vet att jag har ryggproblem sen kraschen med Zeo, och först nu har jag äntligen fått en läkare som tar problemet på allvar. Jag har fått göra olika undersökningar och den senaste var en Magnet röntgen, där man ser allt från skelett till muskler. Jag fick svar från röntgen igår och det visade sig att jag hade vätska i ryggen som inte ska vara där, och doktorn vär väldigt konfunderad över det. Sen kunde han även inte utesluta en skelettskada, så jag KAN ha gått med bruten rygg i över 2 år. Isåfall är det rent ut sagt förjävligt av min tidigare läkare!
 
Dock var inget säkert med skelettet då det var så svårt att tyda pga all vätska, men jag ska vidare på ännu en röntgen så får vi se vad som händer efter det. Såhär ont ska man iaf inte gå och ha, något är fel och jag är glad att veta det på papper nu. Annars tror ju ingen på en!
 
 

Åh <3

Håller på att städa en massa för ska flytta, och hittade då detta gamla dressyrprotokollet! Minns inte ens att jag nån gång hade fått så högt, dryga 75%! Självklart var det på älskade Calle<3
 
 
Calle var min ponny fram tills 2011 och vi köpte han som ett åring år 2003. Vi tävlade upp till LB hoppning och LA dressyr, det blev dock mest dressyrtävlingar då han lämpar sig bäst där. Han är nog den snällaste ponnyn man kan tänka sig, skulle aldrig vara dum eller sur. Han försökte alltid sitt bästa och kämpade för att vara till lags. Han är omöjlig att inte sakna..
 
 
Önskar jag hade mer bilder och framförallt filmer på oss. Får ju aldrig tillbaka ponnytiden tyvärr!
 

bloglovin bloglovin

RSS 2.0