Mys

Ikväll blir det soffhäng här hos oss med ett par kompisar! Vi ska se Så mycket bättre som börjar strax, sen tar vi nog på en film också. 

Igår var jag iväg till Karlssons och köpte en massa julsaker. Köpte till och med en julgran, och fyfan vad jag konkade och släpade upp alla jäkla påsar och kartonger upp hit sen helt själv.. Om någon hade sett mig där så hade dem nog inte kunnat hålla sig för skratt haha. På tal om att släpa och konka så bar jag och Victor upp byrån som stått i mitt rum i landsbro sen jag flyttade idag. Och herregud säger jag bara, det tog en HALVTIMME att få upp den jävla byrån för trapporna som är till lägenheten. Lätt att hålla sams om hur man på bäst sätt bär den tunga möbelidioten? Näe.. Men nu är den på plats och bra blev det med! 

Victor kom även hem med vår nya skatt igår! MWA, du är välkommen in i familjen ;) En Volvo Xc60, R-design.. Helt in love <3





Vem är jag som ryttare?

Tänkte ta upp mina för- och nackdelar som ryttare.
 
Fördelar
  • Jag skyller aldrig på hästen om den verkligen inte bettet sig riktigt dumt, ser hellre till mina egna misstag och på så vis lär mig mer.
  • Jag har en bra balans, ramlar sällan av trots bocksprång osv.
  • Jag berömmer hästen ofta. Det märks så väl på Zeo när man pratar med henne och klappar lite på halsen, hon slappar av och spetsar öronen! Hon älskar beröm.
  • Jag har en helt OK lodrätt sits, hamnar sällan i stolsits eller lutar mig framåt/bakåt, är relativt rak.
  • Jag är bra på att rida med säte och ben iställer för händer.
  • Jag ser lätt avstånd till hinder.
Nackdelar
  • Jag kan ibland få svankrygg när jag hoppar, put med rumpan! Haha.
  • Jag är sne i ryggen och därför påverkar det min vänstra sida. Detta utmärker sig som så att jag har svårt att ta stödet på yttertyglen med vänster, samt orkar inte sitta tillbaka och jobba lika bra i höger varv. Men detta har blivit mycket bättre då jag verkligen jobbat med det.
  • Jag är övernoga med att komma rätt på hinder. Vill inte hamna fel och därför sätter jag mig och hästen i skiten ibland, men detta har inte hänt på länge nu som tur är. Så länge jag fokuserar och koncentrerar mig på ridningen så brukar vi till 99% alltid komma rätt.
  • Så fort jag debuterar en ny höjd så är jag SKIT nervös. Men så fort debuten är gjord går det över, haha.
  • Min skänkel glider tillbaka ibland över hindren.
  • När jag blir för nervös så släpper jag all kontroll och bara kör- inte bra på en känslig häst.
 
Lite att vara nöjd med, lite att jobba med. Men det har vi ju alla, och jag är glad över att dem flesta problemen jag hade för ett par år sen numera blivit mycket bättre!
 
 
 
 
 

"Jag har aldrig tävlat särskilt mycket"

Allt jag gör nu, min 105 debut, min 110 debut, 115 debut, 120 debut.. LA:3 debut. Allt detta är nytt för mig. Jag har aldrig tävlat särskilt mycket förut, och dessutom aldrig varit den som tagit hem flest placeringar under året.
 
Mina ponnyer, Calle och Zorn, köptes båda som väldigt unga och oinridna. Allt jobb började från marken och båda två var ganska mycket att jobba med. Zorn var tittig, feg och bestämd. Calle var osäker, nervös och försiktig. Så jag fick inget gratis, och det var sällan jag sopade banan. Calle var ändå den jag nådde mest framgångar med under mina ponny år. Guldponny <3 Zorn var det mycket slit med men tillslut nådde även vi nollor och placeringar, även om det inte var jättemånga.
 
Det jag vill komma till är att jag egentligen inte så rutinerad på det här med tävling. Jag har aldrig åkt iväg över en helg på ett meeting, aldrig startat nationellt, aldrig kämpat mot dem större namnen. Och det är inte ens det jag vill! Jag har inte som mål att starta 130 nästa år bara för att vi startade 120 i år. Nej, det kommer nog aldrig ens hända. Och om det gör det så tar vi det då. Många tar för givet att alla som tävlar satsar, för att ta sig vidare högre. Men det är inte riktigt grejen för mig. Jag håller på med ridsporten för att det är roligt och givande, jag vill ha ett band till mina hästar och tillsammans kämpa sig framåt. Inte byta dem som strumpor och köpa nytt för endast min egen karriär och vinning.
 
Att få placeringar och en go känsla på tävling är rent av så jävla roligt. Den glädjen är svårslagen! Det är ju faktiskt kvittot på ett bra jobb och ridning. Däremot så är inte det det viktigaste för mig, det är liksom resan som pågår hela tiden med sin häst som jag bara älskar. Sen att vissa resor tar slut fortare än andra kan man ju inte bortse ifrån.. Vissa passar man med, vissa inte..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013 har iaf varit mitt och Zeos år, helt klart! <3


Julbord

Igår var dets dags för julbord i Växjö med min pojkväns jobb. Var kul till en början! Men maten var riktigt äcklig tyvärr, och sen blev det ganska drygt efter ett tag. Åkte hemåt med bussen vid tolv och sen slocknade jag som en stock väl hemma. 

Bjuder på kvällens outfit iaf.





Torsdag

Idag kommer hovslagaren till Kortez, så det är Zeo och Zorn som ska ridas idag! Har en ny medryttare här nu med, känns skönt med lite hjälp nu till vintern. 

Idag står uteritt på schemat, banan är alldeles knögglig, stenhård och ojämn tyvärr :( önskar faktiskt lite snö nu så att det blir lite mjukare att rida. Hårt underlag- hej skador!




Skrivbordet är uppe!!

Äntligen!! Datorn är på plats och det mesta är fixat i lägenheten nu. Om ni är sugna på att se bilder, eller kanske en filmsnutt på hur det ser ut här i vårt hem, bara säg till så fixar jag :)
 
 

Helgen

Har haft en bra helg, med inflyttningsfest och en massa andra saker på schemat. Jag kan erkänna att det tog emot riktigt mycket att kliva upp ur sängen idag, fyy. Måndagar är verkligen värst :(

Men halva dagen har gått ungefär och ikväll står ridning på schemat! Har inte bestämt vad jag ska göra än, banan kan ju vara frusen så isf får det bli skogen. 

Har föresten fått besked om att jag får jobb ända fram till sommaren, vilket är skönt att veta! Sen får vi se vart planerna drar iväg..





Outfit

Älskar denna outfiten, ný favorit till och med!
 
  • Träns med guldpannband.
  • Schabrak från Eskadron.
  • Kavaj från Spooks.
  • Soft up stigbyglar.
  • JW hjälm.
 
Den är så enkel men samtidigt ganska utstickande! Snygg tycker jag iaf. Varje grej har sina små guld/beige detaljer vilket gör en snygg helhet. Denna hade också vart snygg med en beige animo kavaj, vilket verkar vara omöjligt att hitta :( Stoooort behov av en ny. (eller inte, sugen är nog mer rätt ord!)
 
 
 
 
 
Hiss / Diss enligt er ?
 
 

Numera på min vägg.

Zeo har blivit tavelmodell ;) nej men har förstorat upp denna fina bilden på henne, så den ska sättas upp på väggen nu i veckan. Ni får se resultatet när det är klart! Men visst är bilden fin? Det är min f.d bloggkamrat Maja som fotat den.
 
 

12 plats i 110, 6a i 115.

Här får ni äntligen filmerna från Vetlanda, 110 och 115. 0 fel och placerade i båda. 12a resp 6a. 110 rundan är jag jättenöjd med, både med mig själv och Zeo. Hon var klockren! 115 filmen filmas först från hinder nr 6, och som ni ser så travhoppade vi det hindret. Vet inte vad hon försökte med där. Sen tappade jag stigbygeln i slutet av banan men vi satte nollan trots att det vinglade till lite över mållinjen haha! Hinder nr 1-5 gick så jävla bra och jag är fortfarande ledsen över att mamma inte fick med rundan på film :( men thats life.
 
 
 
 
 
Ser NI skillnad, ni som hängt med oss länge? Visst är hon väl lugnare och gör bättre språng över lag?

Man vet att man inte bloggat på länge när..

.. När blogg.se försvunnit från adressfältet på datorn! Ja ni läste rätt, jag bloggar från datorn nu faktiskt! Och denna veckan kommer mitt skrivbord upp, äntligen.. Då kommer bloggen att bli som vanligt igen, lovar er.
 
 
Bild från midsommarhoppet i år, kom femma i 110. Helt sjukt vilket framgångsrikt år vi haft.
 

Förlåt :(

När jag väl kommer igång med bloggen så får jag alltid en massa andra saker att göra, så blir aldrig någon röd tråd här känner jag.. Ber om ursäkt för det :)

Har iaf haft en städdag med pojkvännen här hemma hos oss, välbehövligt. Nu ska bara tavlorna och lite möbler hamna på plats sen är vi nog rätt klara. Måste verkligen få upp mitt datorbord, en STOR anledning till att bloggen inte är igång också. 

Annars så mår hästarna fint och jag med, håller på att baka bullar nu! Hoppas dem blir goda :)




Öppnat :)

Sitter just nu på jobbet och inväntar barnen, värst vad mörkt det är nu på morgonen! Solen ser inte ut att ha några planer på att dyka upp än på länge..

Ikväll är det iaf hoppträning med Zeo, och troligen kommer ni att få film! Det var ju riktigt längesen ni fick se oss hoppträna så kanske kan va skoj. Tävlingsfilmerna ska ni också få, så fort jag lyckats få dem till min dator :) funkade inte att ladda hem från yt så jessica skulle testa skicka dem på mail nu. Får hoppas att det funkar! 

Nehe, vi hörs väl senare antar jag.

 
Fina<3


Lite upplägg

Zeo: skrittas imorgon på asfalt, tävling två dagar i rad nu och känner att hon behöver sträcka ut musklerna som säkert har lite träningsvärk. Sen blev nog Vetlanda den sista tävlingen för oss för i år. Tänkte iaf ge henne lite vila kring jul där nån gång men innan dess kör vi som vanligt. Hoppträning på torsdag!

Zorn: vi drar till JFK till helgen och det blir Wilma och Zorns sista start för i år. Dem ska rida 85 och 90. Annars är han långhårig som en isbjörn haha, men har äntligen bantat bort sommarmagen endel! 

Kortez: han har förtillfället en tappsko, som slås på på tisdag. Så tills det blir det vila. Sen kör vi på i vanlig takt, tanken är att tävla på JFK med honom den 17 men får se lite. 



Underbar bild från idag! Tack vinna.blogg.se


Bra helg!

Underbar tävlingshelg verkligen! Först måste jag bara säga hur ortroligt stolt och tacksam jag är över Zeo, efter tre år av en massa jobb så har allt verkligen släppt det här året, och vi har tagit ganska många placeringar. 

Kommer iaf vara med i Vetlanda fler gånger! Jättebra anordnat, trevlig stämning och allt rullade på. Sen är det ju väldigt nära också vilket är perfekt. 

Idag red jag en 115, Zeo kändes som igår- fin och framåt! Något mer spänd på framhoppningen kanske, där sprang det massa folk som sänkte hindrena hela tiden så jag hade svårt att få hoppa på rätt höjd. Hann iaf ta ett par språng och det kändes ok inför själva ritten. 

På banan flöt allt på riktigt bra fram till hinder nr 6, innan det hade jag fått till alla svängar jag hade planerat och allt bara stämde. Kände att vi låg halvtaskigt på 6an så gjorde en förhållning, då gör Zeo en grej hon tar till ibland som ni vet- TRAV! Hon vek även åt sidan litegrann, men jag tänkte försöka få oss över och vi klarade hindret i trav! Linje från 6an till en stor trippelbarr där det skulle vara fyra galoppsprång, kände dock att vi inte hade farten till det så red på fem vilket funkade. Nu var det bara ett räcke och kombinationen kvar, vilket flöt på som det skulle, och vi nollade! Jag är hur glad som helst, dessutom räckte detta till en sjätteplacering av 36 starter. 

Så vi placerade oss både igår och idag, känns helt underbart. Jag älskar verkligen denna hästen, om något skulle hända henne vet jag inte vad jag gör.. Hon stannar iaf hos mig livet ut<3

PS. Mamma filmade (trodde hon ja).. Nej hon tryckte på fel knapp så har bara en snutt från 115 som jessica var snäll att filma. Så synd, hade verkligen velat ha film från idag :/ 


Ni ska få fler bilder :)

bloglovin bloglovin

RSS 2.0