Colosseum :)

Vart iväg till Colosseum idag! Har det föresten jävligt grymt i Italien. Det finns gratis internet på hotellet men har ändå inte uppdaterat här, betyder att man trivs och har saker att göra ;) haha nej men vi har verkligen fått se mycket!

Igår var vi iväg till peterskyrkan och idag till colosseum, fatta att det byggdes på antiken?! Jag förstår inte hur dem har bärt sig åt. Vi fick även gå in i Colosseum och man fick verkligen en känsla av romartiden, sjukt mäktigt och stort.

Kan berätta mer detaljerat när vi kommer hem, bjuder på två bilder från Colosseum iaf. En innifrån och en utanför.


Vill inteee

Haha Kortez är inte alltid på fotohumör.. Han är ju inte liten heller, så man får fjäska mycket för att få han bra på bild. Ett tips är faktiskt att spela upp gnäggljud, Horsepiano är en app som rekommenderas!
 
Bilderna nedan togs förr måndagen tanken var inte att ta bilderna med hästarna egentligen, utan till en annan grej! Men kunde inte låta bli att gå förbi Kortez och fotas lite :D Dock så blev dem flesta mest ironiska haha!
 
 
 

Rom!

Nu ska jag vara framme i Rom! OBS, tidsinställd inlägg..
 
En av dem bästa grejerna med resan kommer bli att få se colosseum i verkligheten, ouch vad spännande och gripande det kommer vara..
 
 
 

Ångrar inte en sekund!

Detta var fan värt smärtan alltså! Jag gjorde min industrial september 2011, det tog ett helt ÅR för den att läka. Ett år av varbildning, blixtsmärta och till och med feber första dagarna. Det gjorde så sjukt ont att lägga ner örat på kudden så kroppen verkligen sa ifrån. Dock så gjorde den nästan inget ont alls att göra, trots att det ska vara ett av dem värsta ställena att pierca. Nu är den dock läkt sen länge, och all smärta var det värt :) Jag tycker att detta är sjukt snyggt och är glad över att ha den.
 
På bilden nedan har jag på mina "sparkle" kulor. Dem skimrar verkligen jättefint!
 
 
Här har jag dem vanliga läke kulorna.
 
Vad tycker ni om piercingar? Har ni några, vill ni göra? Eller hatar ni det?
 
 

Italien :)

Godmorgon från Italien! Detta är det första live-inlägget ni får, resten har varit tidsinställda :)

Vi kom fram till Italien igår kväll, och har nu övernattat på ett hotell i Rovereto. Det ligger hur nära alperna som helst så vyerna här är fantastiska! Har åkt igenom brennerpasset igår, och även om det var så högt så jag höll på att krypa ur skinnet på mig själv så är det ju så vackert!

Nu har vi precis ätit frukost och vid åtta fortsätter färden vidare mot Rom! Vi kommer vara framme där vid 16-17 tiden.


Svar på fråga :)

Fick en fråga på Retardriders om vart min pojkvän bor, men tänkte ta upp det här istället då RR mest är en hästblogg :)
 
Han bor i Vetlanda i en egen lägenhet, en tvåa. Anledningen till att jag inte flyttat dit än är många. Dels så har jag inget fast jobb, får max ett halvår i taget. Vill inte leva på honom. Sen är inte jag färdigutbildad till något så därför blir det ju plugg ev. till nästa år, och då blir det ju kanske flytt till någon annan stad. Jag har ju även stallet här hemma i landsbro och jobbet, så det gör det ju smidigare att bo här. Men jag kanske kommer flytta in till hösten ändå, just för att känna på att bo med varandra! Han bor iaf mitt i centrum så det är bra och nära till allt.
 
Några random bilder på oss :)
 
 
 
 
 
 

Upp och hoppa..

Yes, för vid 4 går bussen från MC donalds :)

Ska försöka uppdatera så mkt jag kan under resan, beror helt på om det finns wifi eller inte.. Har tidsinställdt endel men hann tyvärr inte för hela veckan!


Packat och klart

Allt är packat nu, hoppas jag? Har iallafall lämnat huset och ligger nu och vilar lite i vb's lägenhet.

Det blir en lång resa, jag och min kompis Linn ska åka buss till Rom. Vi två har alltid suktat efter den staden och alla dess sevärdheter så nu ska det bli kul att äntligen få uppleva det! Bussen kommer att stanna varje natt vid olika nästintill lyxhotel, så vi kommer bara åka buss dagtid. Kan vara skönt med riktigt avkoppling och sömn! På måndag ska vi vara framme i Rom iaf.

Jag har åkt bussresa innan och lider verkligen inte av det, man får se och uppleva så otroligt mycket. Klart att det blir lite segt då och då men det blir absolut inte jobbigt. 2005 åkte mamma, jag och brorsan till Rimini med buss. 2007 åkte mamma och jag till Spanien, även buss dit. 2008 åkte jag, Kajsa, Linda, Karin och mamma buss till Kroatien. Så jag är inte särskilt orolig :)

STORT tack till Frida och hennes mamma som ser efter hästarna nu när vi är borta!<3


Lugnt med ridningen.

Idag blev det bara mys med hästarna och lite allmänt pyssel, vill som sagt inte anstränga kroppen mer än nödvändigt. Sen så är vb här med och vi har lagat god mat, efterätt, och nu ska vi slå på andra filmen för kvällen :) Är inte klar med packningen än men kör det sista imorgon.. Några tips på vad man inte får glömma? Känns alltid som att det fattas något men man kommer inte på vad!
 
Bjuder på lite bilder från min och victors förra utlandsresa, Grekland 2012- Lefkas. Heeelt underbart ställe!
 
 


Visste ni att..

..Jag och Zeo redan har nått vårt mål för i år? Det var att starta 120, och vi knep debuten med 12 fel (3 rivningar) vilket jag är nöjd med!
 
 
Jag red dock urkasst. Var skitnervös (blir alltid det när jag ska debutera en ny höjd -.-). Nästa gång ska jag försöka vara lugnare och mer beslutsam i min ridning! Nytt mål: Få en rytmisk och fin runda i 120!
 

Tröttast

Ligger i sängen och är hur trött som helst, ni vet när ögonen bara stänger sig själva och kroppen bara vill somna om? Ställde klockan på nio men har fortfarande inte vaknat till ordentligt haha! Mamma ska åka iväg på semster nu en vecka så jag ska köra henne till tåget nu snart, därför jag går upp såhär "tidigt". Det är ju inte tidigt egentligen, men nu när man vant sig att gå upp runt 10-11 så blir 9 plötsligt en utmaning ;)

Vad händer idag annars då? Ska inte rida mer än en kort stund isf. Fick mer ont i halsen sen jag provade att rida ett pass igår, och det vore inte kul att bli sjuk igen. Denna jävla förkyldning verkar ta evigheter att försvinna, får hoppas att en vecka i Rom gör gott för mig, för nu är det bara två dagar kvar! Därför SKA jag börja packa lite idag, för har inte börjat alls än. Vb kommer även hit och vi ska nog laga lite god mat tillsammans.

Vb och jag på grönalund förra helgen, vi båda vann!





Hackamore

När jag var i Stockholm förra helgen så inhandlade jag ett Hackamore till Zeo. Har hört från många att man gärna kan köpa ett ponny-hack även till stora hästar då "skänklarna" är kortare på ett sånt, så jag köpte ett ponnyhack.

Anledningen till att jag köpte det är helt enkelt för att jag vill variera mig. Sen är ju Zeo rätt tjaffsig i sin mun ibland och därför är det ju bra att byta lite.

Men fyfan vad jobbigt det är att rida på rent ut sagt. Ok om man trimmar lite på banan, men i skogen där Zeo är väldigt pigg så har jag knappt nån chans att bromsa. Vill ju verkligen ha en mjuk hand med ett hack med då det är väldigt skarpt, men det är rätt så svårt faktiskt. Sen har jag väldigt svårt att svänga med det, men allt detta kanske är en vanesak? Ska ge det ett par chanser till iaf, sen kan jag säga mer vad jag verkligen tycker :)

Rider ni på hack? Hade/har ni också lite problem med det eller är det bara jag?


Vad jag använder för smink.

Jag tycker det är roligt och spännande med smink, är inte rädd för att dra på extra mascara eller eyeliner- jag tycker det är snyggt och så är det! Många är mycket för det naturliga och sådär även till fest och det är ju allas egna val såklart, men det har aldrig varit min grej riktigt. Givetvis så går jag nästan alltid utan smink hemma och i stallet osv, men ska jag ut så gillar jag att fixa mig :)
 
Jag använder mig mest av detta sminket här nedan.
 
Dream matte mousse- maybelline new york, den foundationen har följt mig i år nu. Hitta helt enkelt ingen annan som är så lätt men samtidigt täckande. Den täcker mörka ringar, finnar, märken osv vilket många foundations inte gör.
 
 
Loreal paris- volume million lashes, min favorit mascara sen ca 2 år tillbaka. Innan använde jag mig mest av maxfactor masterpiece som också är grym, men Loreals håller längre. Jag använder ändå rätt mycker mascara när jag väl tar det och tror jag haft mins senaste i ca ett halvår nu.
 
 
 
Jag använder aldrig kajalpenna till ögonen, tycker ofta det blir så grått och utsmetat kring ögonen. Därför använder jag mig av eyeliner istället. Denna från Isadora är grym, vattenfast också så vill man kan man bada med den. Den håller länge också vilket gillas.
 
 
 
"Solbränd" foundation, från Dior. När man blir brun på sommaren så funkar det ju inte riktigt att använda samma foundation som på vintern. Därför har jag en som jag bara använder på sommaren. Denna är väldigt lätt, dock inget täckande alls typ. Men på sommaren är ju hyn oftast fin och därför behövs det inte på mig iaf. Den finns i många olika nyanser så här finns nog en för alla. Dock så är den ganska dyr iom märket.
 
 
Dessa saker är dem jag alltid har hemma om man säger så, sen använder jag ju även fler grejer därtill. Men dem här är mina favoriter som alltid ska finnas helt enkelt! :)
 
 
Rött eller rosa läppstift är också en favorit för mig, gillar INTE ofärgade läppar när resten av ansiktet är sminkat. Ännu värre är när folk tar foundation på läpparna.. Framhäv, inte dölja ;)

Onsdag :)

Idag har hovslagaren vart och skott på Kortez, gick kanon :) Kortez är inte den tålmodigaste hästen, så han kan vara lite rastlös att sko. Men bättre och bättre går det! På tal om Kortez så ska jag skriva ihop en presentation om honom här på bloggen med, så är alla presentationer till sidan klara sen!
 
Nu ska Wilma och jag strax åka iväg med Zorn till en tränare, efter det ska jag rida ut en sväng med Frida! Första gången jag rider på typ två veckor haha.. Men förkyldningen går iaf åt rätt håll, och jag hostar mindre och mindre. Rösten är nästan sitt rätta jag igen men inte riktigt.
 
 
Frida och Champagne får stå för bilden :) Fotade dem igår, riktigt fina :*
 

Idag

Detta händer idag..
  • Jag ska vara tyst. Haha ja ni läste rätt! Har tappat rösten helt då jag luggit i influensan i en vecka.. Så måste vila rösten om jag vill få tillbaka den..
  • Vid fem ska jag fota en kompis och hennes häst till bloggen hon ska göra, ska även hjälpa henne med design och så.
  • Jag ska titta på biggest looser då jag såg ett avsnitt imorse, och nu vill jag veta hur det går haha! Kollar aldrig på sånt annars.
  • Hade önskat att jag kunde rida men måste vila idag med, imorgon kanske jag kan dra ut på en liten tur dock. Kanske går en promenad med nån polle iaf.
  • Ikväll drar jag förmodligen in till stan och vb, om jag orkar.
  • Ska även försöka hinna börja packa lite inför Rom, drar ju dit på lördag.
  • Städa rummet!
Lite kort om vad jag ska göra idag, inte så actionfyllt direkt. Så ni som är friska och är lediga, NJUT av sommaren nu! Önskar att jag också kunde göra det, men jag blir säkert frisk snart! :)
 
 

bloglovin bloglovin

RSS 2.0