Magplattan!

Jag hade tur, magplattan kom redan igår! Så den invigdes såklart på hoppträningen. Måste hissa den stort för sitt mjuka läder, inte alls sådär stel som magplattor brukar vara. Denna vart riktigt smidig och lättanvänd. Längden 135 blev perfekt på Zeo, så det var tur att jag inte tog 130 som jag först tänkte!
 
I och med att sprången blev så bra igår så kan man ju inte låta bli att tro att magplattan faktiskt hjälpte till! Hoppas det, för sånna språng vill jag ha mer av :)
 
STOR HISS TILL DENNA FRÅN CHARLIES EGNA MÄRKE! 899:-
 
 

Så bra <3

Ni har väl inte missat denna låten, tycker den är jättefin! Jag är verkligen en allätare när det gäller musik, kan sitta hemma och lyssna sönder kärlekslåtar, och nästa helg dra på rockkonsert. Gillar även hip hop, pop, svensk musik, och ja även klassisk musik.
 
Men ja, denna låten är riktigt bra!
 

Träningen!

Åh vilken fin häst jag har.. Jag lovar, hade hon haft en ryttare som bara satsade allt och var grymt duktig hade hon kunnat nå eliten! Så fort något blir fel så är det nästan alltid jag som gör det, gör jag rätt så går det i stort sett alltid felfritt.
 
Träningen igår började OK, men jag safeade lite på distanserna. Sen bestämde jag mig- näe, jag kan inte fortsätta såhär! Nu kör vi på med power i galoppen och slutar att mesa. Och jädrar vilken skillnad det blev! Sprången var bättre än någonsin och hon var inte i en bom. När Lasse säger "Det finns inget att säga, för det var så bra", då är det tusan bra också.
 
Så jag är mer än nöjd med igår, verkligen. Ibland känner jag för att låta en riktigt duktig ryttare tävla henne lite i högre klasser, just för att hon ska få rutin där. Så kan hon i sin tur hjälpa mig där sen. Såklart att jag vill ha henne själv också, och det är inte det att jag tycker jag rider dåligt. Men när det kör ihop sig i mitt huvud så kan jag inte hjälpa henne rätt.
 
En sak är iaf säker, du är en på miljonen <3
 
 
 
 


Onsdagen är avklarad!

Jajamänn, tro det eller ej men jag överlevde denna långa onsdagen! Så fort jag kom hem vid ca 17.15 så stack mamma och jag ut till stallet för att måla. Vi målar boxarna invändigt och det blir hur fint som helst! Jag hatar dock att måla, sjukt tråkigt och eftersom att jag är övernoga i det mesta jag gör så blir jag nog lite för pedantisk.. Jag menar vi målar i ett stall, det behöver ju inte bli fläckfritt eller perfekt, men det tycker jag ;)

Sen red Petra och jag hästarna, hon kommer att komma varje onsdag nu framöver! Skönt att ha en bestämd dag då man får hjälp i stallet.

Nehe, dax att sova. Jag öppnar imorgon så klockan ringer vid 5, men det betyder ju att jag slutar tidig iaf. Imorgon kommer hovslagaren och skor Kortez sen efter det drar jag på hoppträning med Zeolita :)


Beställt hem.

Dessa saker beställde jag hem igår.
 
Strumpor från Kingsland, kände för att beställa ett par lite snyggare ridstrumpor. Mina har en tendens att alltid försvinna, men ska försöka hålla reda på dessa!
 
 
Regntäcke från Charlies egna märke, Zeo kommer att bli så fin i ett rött! Storlek 165 :)
 
 
Sen, det viktigaste köpet! En magplatta.. Fattar inte varför jag köpt en tidigare. Tänk om detta rent av löser Zeos matta framben som kommer i hoppningen ibland? Näe nu ska jag inte hoppas för mycket, men många känner ju en otrolig skillnad med magplatta så får hoppas att vi också gör det. Får hoppas att 135cm blir lagom långt.
 

Lillan och jag för ett tag sen!

Juste ja, har ju glömt att publicera filmen på Lillan! Här kommer den. Hon är fortfarande väldigt grön och tycker att bettet är lite obehagligt. Jag kör därför helt utan nosgrimma för att få det att kännas så lite obehagligt som möjligt. Men framsteg har hon allt gjort lilla sötnosen!
 
Sen rider jag i världens obekvämaste sadel. Det var tyvärr den enda som passade på Lillan av våra. En syntet sadel vi köpte för 500 spänn för typ 10 år sen minst. Den har inga stöd alls så det är svårt att sitta gjuten om man säger så.
 
 

Jobbiga onsdag :(

Asså jag börjar tusen gånger hellre vid 6 på morgonen än vid 8.30, då slipper man ju dessa långa eftermiddagar som gör att man inte ens hinner med hälften hemma! Idag är en sån dag, jobbar mellan 8.30-17, kan bli senare om jag har otur..

Nehe, dax att dra mig mot duschen nu iaf. Sen ska jag äta frukost och även försöka hinna tidsinställa ett inlägg till er som kommer upp under dagen. Ha en bra onsdag nu alla, jag ska försöka!


Kvällens ridpass- Zeo

Bestämde mig för att verkligen rida igenom henne ordentligt på ridbanan idag, det var ett tag sen kan jag erkänna. Under sommaren har jag mest ridit i skogen och njutit av vädret, och det är ju inte fel! Men nu när hösten är på igång ska vi igång på allvar igen.

Måste säga att jag är förvånad hur fint hon gick trots att en sån här träning var längesen. Fokus låg på ställning, öka och minska, skänkelvikningar och även lite förvänd galopp mot slutet. Var tvungen att testa förvänd då jag tränat endel byten det sista, så tänkte att hon säkert skulle försöka byta automatiskt. Men nej, hon förstod och väntade, helt underbart! Mjuk och stadig i formen var hon också, det är sällan jag är såhär nöjd efter ett dressyrpass måste jag säga.

Nu är det verkligen dags för mig att sova, har luggit och beställt lite saker från Charlies precis. Kan visa er imorgon vad jag klickade hem :)


Dagens sanning

Tänkte köra igång med dagens sanning, inte varje dag men nån gång ibland kommer jag skriva sånna här inlägg! Den kommer handla om en sanning om mig själv helt enkelt.

Dagens sanning: jag bara hatar nya tvålar. Det finns inget värre än att öppna dem? Sist vi hade en ny tvål hemma så stod jag typ i fem minuter och skruvade på pumpen åt alla möjliga håll men fick den ändå inte att pumpa ut något. Tillslut blev jag sur och slängde ner tvålen i handfatet, och då funkade den sen. Våld löser det mesta, eller? Nej men usch för nya tvålar, humöret blir ju inte på topp direkt.


Bildbomb 2 från Aneby.

Dessa bilder är från 1.05 klassen, där vi knep en femteplats! Tack Emelie för bilderna.
 
 
 

Kvällsritt i skogen!

Kortez och Zeo är ridna, blev en runda i skogen i solnedgången. Zeo har varit riktigt fin dem senaste dagarna, mjuk och lyhörd på allt jag ber om. Funderar faktiskt på att anmäla henne till klubbens dressyrtävlingar om två veckor, vore roligt! Har inte tävlat dressyr på henne sen mer än ett år tillbaka.

Tycker ni att jag ska det? Kortez är redan anmäld och klar :)


Första träningen :)

På torsdag är det dags att träna för Lasse igen, riktigt roligt! Dock är det bara en gång nu i augusti sen drar träningarna igång regelbundet i oktober. Nu har vi inte hopptränat sen maj har jag för mig, så ska bli kul att berätta för Lasse att vi faktiskt klarade vårt årliga mål- att starta 120 :) nästa år kanske målet blir att sätta nollan?!

Klippte Zeos man här om dagen, det var verkligen dags! Nu är det bara hovskägget kvar att trimma.

Före och efterbilder.


Ska skärpa mig :) +tävlingen

Denna veckan kan ni se fram emot bättre bloggning än förra, hade fullt upp helt enkelt!
 
I helgen var vi iväg och tävlade med Zorn, som inte alls var på sitt bästa humör. Eller på framhoppningen var han hur duktig och fin som helst, men dem hade urtittiga hinder på banan och det är något han är väldigt reserverad för. Likaså var banan alldeles för svår för att vara lokal enligt mig. Böjda linjer 3 st, svängar direkt från hörnen osv. Men visst det är ju inget man kan skylla på egentligen, för nu gick det ju som det gick. I LDn vägrade han på två men fick även en massa tidsfel, i LC vägrade han också på två, men då skickade speakern ut dem från banan.. Sen när Wilma väl var ute så ropar hon "Ursäkta mig jag trodde du hade tre vägringar, välkommen in och hoppa klart!" Så då hade dem ju tappat allt, och han stannade igen. SÅ ARG blir man på sånt, inte för att resultatet kanske hade blivit bättre men sånna misstag är bara så tråkiga. Sen på sista försöket fick hon över honom iaf :)
 
Zorn är egentligen mer av en dressyrponny då han är så otroligt tittig och osäker. Man måste hjälpa honom med allt över hindren då han gärna stannar om han kommer fel, han hoppar väldigt sällan i ett taskigt läge som många andra hästar gör. Wilma och Zorn tränar mycket avstånd men än sitter det inte riktigt, men det kommer :)
 
 

Samtalen rullar in!

Massor ringer på Lillan och trycket är stort, men nu har hon provridits tre dagar i streck så imorgon blir det en välförtjänt vilodag! Igår kom en tjej förbi efter mitt möte då hon hade vägarna häråt för fler provridningar, tänkte först säga nej då jag skulle upp så tidigt idag och Lillan skulle provas idag med, men iom att hon var i närheten så fick det gå. Sen idag har det som sagt vart en tjej till och provat! Båda två jätte duktiga.
 
Sen ringer det en hel del konstigt folk med, man undrar ju om vissa tappat vettet på vägen om man säger så..
 
Kommer lätt sakna denna lilla hästen som jag utbildat när hon väl åker, alla djur sätter sina spår hos en! Sen är hon så snäll och gosig, sällan man träffar ett sto utan en enda invändning mot nåt? Hon är helt enkelt väldigt okomplicerad :)
 
 
 
 
 
 

Dax att öppna

Ska strax åka till jobbet, idag jobbar jag en skönare tid! 6-14.30. Jag jobbar mycket hellre tidigt så man får gå hem utan att hela dagen har gått.

I eftermiddag sen så kommer det en och provrider Lillan, sen ska jag nog hoppa Zeo lite! Till helgen tävlar Zorn i Braås med Wilma, 80 och 90 rider dem och jag hoppas att han inte glömmer det goda humöret hemma ;) han har haft en lite sämre period nu då han är väldigt tjock.. Han går på noll i kraftfoder och gräs finns inte mycket kvar nu ju. Sen rids han i stort sett varje dag, så magen borde försvinna tycker jag.

Ge mig hunden dååå<3


bloglovin bloglovin

RSS 2.0