Stallskurning och söndagsmys

Städat stallet idag, eller rättare sagt skurat gallren och boxarna. Hur mycket jobb som helst, bara en box tog mig två timmar haha. Har ett par stycken kvar och måste hinna alla innan minusgraderna kommer.

Nu så ser vi, jag kajsa och vb, på sista avsnittet av serien Bron. Mycket bra serie trots att den är dansk/svensk, brukar inte fastna för sånt annars. Så om ni gillar spännande kriminalserier så bör ni ge Bron en chans!


Ger det ett försök.

Jag har som mål att kunna rida mina hästar med så lite krimskrams som möjligt. Inga skarpa bett i onödan, inga hjälptyglar el. liknande. 

Igår testade jag att hoppa Zeo utan martingal. Det har inte funkat tidigare då hon höjt huvudet så mycket att ryggen sänkts rejält i sprången. Sen har hon även slått en hel del med huvudet. Men hon har ju blivit lugnare, så gav det ett försök igår. Och vet ni? Hon gjorde jättefina språng och var inte i en bom! Nu ska jag ge detta några gånger för att se hur det går fortsättningsvis. Men klart det hade vart underbart att slippa martingalen! 

Finns inte mycket som ser dummare ut än när det kommer en lugn och fin häst med både förbygel- martingal, och ett skapt bett på det. Vad tänker dessa ryttare med? Vill dem få hästen att se svår ut? Isåfall lyckas dem mer med att få det att se ut som att dem själva inte kan rida, tycker jag. *ungar*
Måndaaaag

Ja, jag är nog något av en "måndagshatare". Ställer om mig så himla snabbt på helgen med att sova längre och vara uppe senare, så känner mig alltid helt väck när jag vaknar på måndagar.. Låt nu jobbet gå fort! 

Ska hoppa med hästarna lite i eftermiddag hade jag tänkt. Sen på kvällen ska jag titta ikapp på idol och bara mysa ner mig i soffan. Min hals känns dessutom snorig och tjock idag så börjar nog dagen nu med en kopp te! 

Dags att gå upp, hörs senare.
Helg

Denna veckan har gått så sjukt fort! Och jag hoppas att veckorna kommer fortsätta rulla på fram tills den 22 september! För då går nämligen flyget till Cypern :). Har ju vart på Cypern två gånger tidigare, en gång i Aiya Napa och en gång i Larnaca. Men denna gången ska vi besöka Fig tree bay, Protaras. Ska vara en lite lugnare ort än vad Aiya napa är så det passar mig och vb bra som reser som par. 

Vi hittade ett grymt hotell till ett relativt lågt pris. Kommer för första gången att bo på ett femstjärnigt hotell med spa, inomhuspool, precis vid stranden men ändå nära till stan- perfekt! Man får passa på att unna sig ibland. Kan lägga ut lite mer bilder från hotellet i ett annat inlägg. Blir så arg

Detta ämnet är väldigt känsligt och många av er håller säkert inte med mig. Men jag är verkligen strängt emot att avliva ett djur som funkar som sällskap. Vare sig det gäller hästar, katter eller hundar.. Man bara gör det inte! Inte utan att ha provat olika alternativ för djuret.

Och ni som påstår att er häst inte hade funkat som sällskap, för att den verkligen älskar att tävla.. Hallå? Ja, hästar kan älska att tävla. Men jag tror verkligen inte att dem väljer att dö om dem inte får göra det mer..

Sen har man ju ett givet ansvar som djurägare- att ta bort sitt djur när djuret har gjort sitt och kommer att lida genom att leva. DÅ är det sjäkvklart att det är bäst för djuret att somna in! Men allt för många djur tas bort bara för människan ska förmänskliga djuren hela tiden. Jag tror inte på att det finns hästar som mår psykiskt dåligt av att inte tävla, för dem tänker inte så. 

Däremot så kanske dem mår dåligt av att just inte röra på sig. Vissa hästar kräver mycket stimulering för både huvud och kropp. Men då kan man prova en lösdrift! Klart att man inte ska göra det om hästen är såpass halt/sjuk/skadad att den inte får röra på sig. Men you get my point antar jag, behöver nog inte vara mer övertydlig än vad jag varit. 

Kort sagt så är jag strängt emot att ta bort djur som inte får en chans. Som inte får prova. Som inte blir betrodda, och som får lämna jordelivet pga människans hemska makt! 
Katterna

Dem växer och blir större för varje dag, diamanterna :) här får ni ett par bilder på Nessaja och Luna (hjördis)


Om silicea

Har ett par läsare som frågat om hur Silicea har funkat på mig. Det är ju tabletter som man äter för att stärka hår och naglar, och jag började med det i juni. Om det har hjälpt? Nej inte ett dugg än tyvärr. Naglarna går av precis som vanligt och delar på sig. Håret känns också som innan, tappar fortfarande lika mycket..
 
Dock så verkar ju Silicea inifrån, så funderar på att köpa ett paket till bara för att ge det en chans. Hon på apoteket sa ju trots allt att man bör prova två paket innan man ger upp. Men klart att det känns tråkigt att inte märka någon skillnad överhuvudtaget än..
 
Vill ju kunna ha långa, fina naturliga naglar! Mina är förjävliga rent ut sagt.. Går att böja hur som helst åt alla håll, och blir ständiga sprickor. Om inte silicea funkar nästa omgång heller så ska jag testa något annat, måste ju finnas nåt som fungerar?
 
 

Blev inte grekland..

.. Men nu är resan bokad! Berättar mer om den imorgon ;)
New in

Inhandlade äntligen en ny väska idag, det behövdes! Min förra var sönderskavd på utsidan och innerfodret hade lossnat och börjat tråda sig.. Kvalité eller vad?! ;) det värsta är att jag köpte den i oktober, inte ens ett år sen alltså. Men nu finns en ny här hemma! Och det blev denna från märket "Ulrika", snygg om jag får säga det själv.

Bilderna gör den inte rättvis tyvärr.

Detailes

Vårt sovrum :) börjar bli himla nöjd!

Slut på semester..

Mot jobbet! Börjar på en ny avdelning idag, spännande. 


Simon, en grym kompis!

bloglovin bloglovin

RSS 2.0