Varför jag vill bli lokförare och hur allt blir.

Fick denna frågan så tänkte ta upp det här helt enkelt!

Jag har alltid haft svårt för att veta vad jag vill bli "när jag blir stor". Aldrig riktigt kunnat bestämma mig. Vill gärna att någon annan ska säga "gör SÅHÄR nu", och det gäller i många situationer. 

Läste ju till förskollärare ett tag men kände att det jobbet inte riktigt passade mig. Jag är för självständig och jobbar faktiskt gärna själv när det gäller det mesta. Sen är arbetstiderna inte jätteroliga på förskola då det innebär många kvällar och möten efter redan långa dagtids-dagar. 

Sen jag började på Elitfönster i höstas så har jag märkt att skift-jobb passar mig bra. Antingen har man ledigt hela förmiddagen eller så slutar man tidigt och har eftermiddagen fri. Det har vart väldigt skönt att hinna med livet mycket bättre. Som lokförare har man varierande arbetstider så det blir perfekt.

Utbildningen TCC (lokförarutbildningen) hittade jag redan förra året. Sökte också då i våras men tyvärr så var det ett test jag inte klarade den gången. Det är många test man måste klara för att komma in på utbildningen. Testen är ungefär som ett IQ-test och innefattar ordförståelse, simultanförmåga, talserier, samband mellan bilder, pappersvikningar som vecklas ut (hur blir bilden då) osv. Det jag inte klarade i våras var talserier så ni kan ju tänka er att jag var nervös för det nu även i höstas. Men det gick bra och jag skickades vidare till psykolog delen. Där är det ännu fler test.. Kan ta det i ett annat inlägg! 

Utbildningen är kort, 15 månader. Och det lockade väldigt mycket. Efter det finns det många jobb på dem olika tågföretagen, då dem flesta förarna just nu är i pensionsålder. Sen tjänar man mycket som lokförare, och det lockade också väldigt mycket. Att plugga i 15 månader och sen ha en lön som en ingenjör är verkligen pricken över i:et.

Zeo är utlånad just nu och kommer vara det ett bra tag. Så för tillfället är jag hästfri för första gången på 16 år, och det kan faktiskt inte kännas mer rätt just nu. Sista tiden i stallet har inte känts rolig, så det var verkligen dags för ett break. Jag vill inte göra något när det inte blir 100%, särskilt inte när det gäller  hästarna. Sen var det ju såklart en ekonomisk fråga också att jag lånade ut henne. 

Jag kommer att gå i skolan mellan måndag-torsdag, alltid ledig på fredagar. Så kommer blir lätt att pendla hem till Victor på helgerna. Utbildningen är ju i Mjölby så det är ju inga jätteavstånd att åka hem till Vetlanda då och då. Tror vi kommer lösa det fint. 

Kajsa och jag har fått en lägenhet tillsammans i Mjölby. Hon kände för att prova på en ny stad och därför tog vi chansen att göra det tillsammans. Hon kommer att söka jobb så får hoppas att det löser sig på jobbfronten för henne. Annars får vi kämpa tills det helt enkelt gör det!

Bara fråga på om det är någon ni undrar om utbildningen osv! Nu ska jag packa väskan inför GC.


*sneak peak* på nya lägenheten!

Gran canaria

Idag drar kajsa och jag mot Göteborg för att tidigt imorgon sätta oss på flyget mot Gran canaria! Playa del ingles står på schemat, har ju varit där innan så vet att det är ett säkert kort. 

Hoppas verkligen på massor av sol! Vore underbart med lite bränna såhär mitt i vintern. Just nu är jag verkligen blek och tycker jag ser ut som en annan person då faktiskt, snyggt är det då inte! 

Sen när vi kommer hem från resan blir det att packa och börja flytta, den 9 februari börjar skolan så då ska allt vara klart. Känns fortfarande overkligt måste jag säga! 

Nähe, måste börja packa nu. Åker vid halv två idag och har inte ens hämtat upp väskan från förrådet.. Men är inte förvånad när det gäller mig, haha.Hjördis

I april blir katterna ett år :) tog dessa bilder med Hjördis för ett tag sen. Fina tycker jag, hennes ögon är ju to die for! 

Hjördis är helt klart den försiktiga av katterna. Hon gosar inte med vem som helst och vill gärna lära känna dig innan hon visar sin personlighet fullt ut. Hon är dock riktigt rolig och bjuder gärna på sig själv när man väl lärt känna henne :) att åka på badrumsmattan är det roligaste hon vet!


Johnny bulls

Så snygga dem ääär! 

New in

Love it


Dax att utbilda sig

Nu är jag officiellt intagen på lokförarutbildningen! Jag börjar 9 februari så en flytt är på G.. Ska bli riktigt roligt att prova på en ny stad, särskilt när jag får göra det med Kajsa, för hon ska flytta med mig!

Berättar om hästarna osv snart, hur det kommer bli med dem nu..

Hos läkaren

Idag börjar jobbet igen men har så sjukt ont i mina axlar, så vet faktiskt inte hur jag kommer klara dagen med alla lyft och tunga fönster.. Hoppas på att det inte påverkas och blir värre bara!

Just nu är jag hos läkaren och inväntar dem sista proverna.. Snart vet jag hur framtiden kommer se ut!Sjuk kväll igår

Åkte till Eksjö igår spontant med Maja och Kajsa. Vi intog scenen med paradise hotel deltagarna, hade en riktigt rolig kväll! 

Gran canaria

Här ska jag och Kajsa spendera en vecka från den 28 januari! Vädret kommer ju inte vara stekhett, men hoppas ändå på sol och bad. Vi har all inclusive (första gången jag provar på det) så det kommer bli skönt att slippa leta bra restauranger och istället bara chilla och äta/dricka vad man vill, när man vill :)
Ombre, hur gör man?

Nu har jag haft ombre i flera år, sen 2012 faktiskt! Känns som att det är dax att lämna den bakom mig snart och köra på något annat, men samtidigt så trivs jag så himla bra i detta håret..
 
Precis innan jag färgade på bilden.. Jag hade en mörkblond färg, också riktigt snyggt! Sen la jag bara i en mörk toning i översta håret och lät det mörkblonda nedtill vara kvar. (Färgar alltid och klipper mitt hår själv då jag aldrig blivit nöjd hos frisör).
 
 
 
Voila..
 
 
Om man tycker att topparna blir för mörka så kan man alltid blondera lite slingor nedtill. Det har jag gjort. Bilderna ovan är från i somras, då hade jag precis fyllt på med lite mer slingor. Nu har dem mattats ned lite till såhär..
 
 
Alltid kul att exprimentera lite med håret :) såhär gör iaf jag även om det säkert finns fler sätt.

Från och med torsdag :)

.. Så vet jag hur mitt liv kommer att se ut framöver! Väntar att berätta allt tills jag vet till 100%. Men det är många planer på gång iallafall.
 
Nya året firades med vänner och det blev en riktigt rolig nyårsfest. Vi spelade spel, körde olika lekar och jag skrattade mer än vad jag gjort på länge. Även julen vart underbar med släkt och familj. Man får ta vara på ledigheten! Jag börjar jobba på torsdag igen, man har allt lite ångest för att komma in i rutiner igen, trivs verkligen med att vara ledig och kunna ta dagen som den kommer..
 
I övrigt så är en Greklandsresa planerad och snart ska den bokas, skönt! Behöver något sånt att se fram emot i detta ständiga kalla mörker vi har ute nu. Fast idag är solen framme, så egentligen ska man väl inte klaga!
 
Nu ska jag snart bege mig ut mot stallet, så vi hörs hörrni!
 
 
 
 

bloglovin bloglovin

RSS 2.0