Bäckdalens Zorn.

Bäckdalens Zorn är min D-ponny som vi ägt sedan han var 6 månader, han är född 2002. Jag har ridit in honom själv och utbildat honom. Han är en riktig klippa, genomsnäll och lätthanterad. I ridningen kräver han dock en rutinerad ryttare eftersom att han gärna slipper undan annars, samt att han gör som han vill lite om man inte hittar knapparna. Zorn måste ha en bestämd ryttare som han respekterar, han är ganska tittig och kan därför stanna på hinder osv om han inte litar på ryttaren som rider.

Han är slutmätt till 144 cm, och är korsning mellan arab (50%) welsh mountain (25%) och fjording (25%). Han föddes som isabellfärgad men med åren har han blekts till vit, så nu är han registrerad som skimmel i passet, haha.
 
När jag red och tävlade Zorn så tävlade vi tillsammans upp till felfria LB och även LB i dressyr, sen fyllde jag 18 och mer hann vi inte. Dock är han inte och kommer aldrig att bli en MSV ponny, möjligtvis att han kanske hade kunnat gå LA om man verkligen tränade för det.
 
Eftersom att jag är över 18 så tävlas han nu av en tjej som heter Wilma då och då. Hittills har dem felfria rundor upp till 90 cm och snart blir det 1m debut. Jag skriver inte om Zorn jätte ofta, men han kommer synas i bloggen från och till.
 
Blandade bilder på Zorn, med lite olika ryttare.
 

Att beskriva sig själv.

Det är väldigt svårt att beskriva sig själv, tycker jag. Det händer ju att andra har en helt annan bild av en själv än vad man själv har, därför är jag alltid noga gentemot andra- att möta folk med en öppen famn och aldrig döma i förtid.
 
Men, jag är iaf 24 år gammal och bor i den lilla staden Vetlanda. Har även ett boende i Mjölby där jag studerar till lokförare. TCC lokförarutbildning är verkligen en utbildning att rekommendera.
 
Jag är 174cm lång, svart/brunt hår med ombre för tillfället vilket jag verkligen fastnat för! Mitt stora intressen är hästar, men jag är också mycket intresserad av musik, teater och modellande. Gick estet på gymnasiet men numera blir det inte mycket av det intresset, tyvärr. Var även uttagen till Elite model look 2007 och 2008 men det är också något jag lagt lite på hyllan, tyvärr här med!
 
Hur är jag som person då? Väldigt lätt för skratt och humor, har nog lite utav en knasig humor som vissa inte kan förstå. Men när man väl förstår så brukar dem flesta hänga på. Annars är jag nog rätt snäll och generös, bjuder hellre andra än att köpa saker till mig själv. Köper även mer saker till hästarna/ridningen än till mig själv. Hänger mycket i stallet då det alltid finns något att göra där! När jag inte är i stallet så hänger jag med vänner samt drar ut på en och annan fest.
 
Som ryttare är jag en "nypa salt" tagare. Jag är inte överseriös i allt jag gör och jag rasar inte hus om jag får 12 fel på en tävling. Snarare ser jag det som en erfarenhet till nästa gång, vänder blad, klappar hästen som kämpat och går vidare. Är dock noga med att hästarna mår BRA, dem får varierad ridning och får leva som just hästar. Mina hästar går ute dygnet runt hela sommaren om det inte blir kallt regn, dem stortrivs med det.
 
Tillägg- jag älskar att lära känna nya människor, sen hörrni- var aldrig rädda för att fråga något här!
 

 
 
 

Zeolita.

Min alldeles egna Zeo <3

Sto född 2004 av rasen KWPN, importerades från holland 2010. Jag köpte henne sedan i Sverige av Madelen Hanafi nere i Skåne. Zeo som hon kallas, är ett svårridet och känsligt sto som det tar tid att lära sig. Jag kan med handen på hjärtat erkänna att hon är den svåraste hästen jag har ridit. Hon är känslig samtidigt som hon är stark och tuff, kan lätt bli stressad. Hon är helt enkel svår att få till den rätta formen och har svårt att slappna av. MEN när man väl lärt sig knapparna så är hon helt underbar! Hon är den bästa hästen jag ägt, med enorm kapacitet, stort mod och hjärta. Dock en häst man ska ta det lugnt med, inga stormsteg framåt, just pga att hon är som hon är.. Hittills har jag tävlat henne upp till regional 120 och LB:3 dressyr. Dit har vi kommit tillsammans på 3 år, siktar högre men låter henne få den tid hon behöver. Målet för 2013 var att starta 120 i hoppning, vilket vi nått! och ev starta LA i dressyr.
 
E: Negro
UE: Zeoliet
 
Ca 170cm hög.
 
Har ett otroligt starkt band till denna häst, vi förstår varandra helt enkelt.
 

På gång..

Snart drar denna nya bloggen igång! I'll keep yo updated...
 

bloglovin bloglovin

RSS 2.0