I've heard it all before

Vilken star
Roliga veckor

Bangårdspraktiken rullar på, och nu har jag bara två dagar kvar! Sen nästa vecka kör vi igång med skolan igen. Vi har fått lära oss massor under praktiken, riktigt nyttigt inför kommande år.

Om ni går in på min instagram så ligger det ett filmklipp där från idag när jag spettar vagnar: martinaauren

Helgen spenderades med min twin i Mjölby. Har flyttat nu och det blev fint i nya lyan. Kommer nog trivas kanon! Vi har iaf skrattat som aldrig förr och har haft riktigt skoj hela helgen, underbara vän :)
Flytt

Har väldigt fullt upp och håller på att flytta just nu.. Så kommer uppdatera mer när allt lagt sig!

Bangårdspraktiken går iaf bra och veckan har gått sjukt fort. Nu är det bara en vecka kvar sen är vi tillbaka i skolan igen.

Första dagen på bangården

Ja, idag vid halv två drar bangårdspraktiken igång. Ska bli spännande att bli lite mer insatt vad som verkligen händer och sker på bangården, jag kan inte särskilt mycket om det om jag ska vara ärlig.

Jag hade ingen som helst erfarenhet av järnvägen innan jag började plugga till lokförare. Visste inte hur det funkade när man körde tåg, hade ingen aning om många saker som idag är självklara. Men jag har lärt mig mycket under dessa tre månaderna som jag läst hitills, och kommer givetvis lära mig en massa mer under resterande månader. Tänk att jag är klar i april 2016?! Tiden går så otroligt fort.
Helg med bästo

Som man saknat henne <3Hade en jätte rolig kväll igår! Nästa helg blir det flytt till min nya etta. Blir nog bra det :D

Sista turen

Nu är sista turen gjord på första kör LIA:n! Känns grymt och tiden har verkligen gått fort. Är jättenöjd med tiden på GC och båda mina handledare gav mig fullt i betyg på alla punkter vilket såklart är jätte roligt! Dock har man mycket kvar att lära sig såklart. Men för att vara första LIA:n så tyckte båda handledarna att jag var långt fram. Så jag är hur nöjd som helst!

Denna sista turen gick till Hallsberg igår vid 19 och tillbaka imorse vid 4 tiden. Har inga problem med oregelbundna arbetstider vilket man inte bör ha inom yrket som lokförare, det är inget 7-16 jobb vilket jag ÄLSKAR! Att kunna vara ledig mitt i veckan är guld. 

Nehe, sluttjatat. Ska ut på släktkalas nu snart till en stuga i Östanå. Blir mysigt i det här fina vädret! 

Här om dagen i Oskarshamn..
In och följ!

På instagram uppdaterar jag väldigt ofta. Blandat med bilder men även endel lokförar-bilder för er som följer mig utav den anledningen! Feel free to follow :)

Martinaauren
Diesel lok mot Oskarshamn

Första gången jag kör diesel lok idag! Ingen särskild skillnad egentligen skulle jag nog säga. Men ser lite lustigt ut när det inte finns någon kontaktledning. Kör dessutom på system M bana och man kommer på sig själv ibland att kika efter signaler (finns mycket mindre signaler i system M kort sagt). 

Just nu är vi i Hultsfred och har backat in ett par vagnar i en stoppbock. Skulle lämna dem här innan vi drar vidare mot Oskarshamn. Så har även provat på att köra radio idag, spännande!

Just nu..
Oskarshamn

Idag ska jag och min handledare bege oss mot Oskarshamn. Det är en lång dagstur med mycket växling. Så idag ska dem ursnygga växlar kläderna åka på! 

Åker vid 6.30 och kommer hem ikväll runt 19 tiden om allt går som det ska. Så det blir en lång dag.

Detta blir min näst sista tur. Imorgon är den allra sista och den går till Hallsberg. Sen nästa vecka är det dags för bangårds LIA. Har trivts jättebra på Green cargo och har faktiskt inget negativt att säga. Jag har dessutom fått upp ögonen för godståg och känner att det hade faktiskt vart kul att jobba med det sen. Men nästa LIA ska jag försöka göra på persontåg, kan ju vara bra att testa båda innan man bestämmer sig.
Älmhults övernattningsrum

Sov i Älmhult i lördags. Där har inte Green cargo egna övernattningsrum utan man sover på Ikea värdshus. Fint och trevligt ställe där frukosten ingick.

Praktiken går föresten väldigt bra! Känner mig allt säkrare på vad jag gör. Har fått till endel stopp som jag är riktigt nöjd med. Gillar körning som är lugn och säker. När jag ska stanna vid en stoppsignal så vill jag först ner till en hastighet jag känner jag lätt kan stanna i när som helst. Sen rullar jag fram mot signalen i den hastigheten för att sedan stanna mjukt. Kommer aldrig gilla körning som är stressad och "i sista sekund".

Här är lite bilder från Ikea värdshus.That's me!

Förlåt för dåligt uppdaterande här. Men jag njuter i vardagen! Ligger just nu i Hallsberg och har rast. Kommer hem vid midnatt. Ha deeeet!
Mina lok.

Det är dessa loken jag kört hittills. RD2an är min favorit måste jag säga. Den är modern men inte överarbetad.. Jag känner att RE:n är lite överarbetad faktiskt. Att kvittera säkerhetsgreppet var 30 sekund känns lite overkill.
 
RC ja dessa har ju ett par år på nacken. Men goa att köra ändå.
 
 
 
RD2- favoriten.
 
RE- tysken..
 
 

Favoriter

Doften jag fick från Victoria secret är verkligen god.. Så ännu en till favoriterna: Tease


Den här har vart min favorit i många år. Men tyvärr gör ju Escada dofter inför sommaren så denna finns ju inte att köpa mer. Den kom ut 2007 och jag har fortfarande kvar av den i flaskan då jag varit väldigt sparsam med den haha! :Moon sparkleDenna luktar också jättegott och helt klart en favorit. Dock utkom den också bara i begränsad upplaga så skyndade mig att handla hem två stycken innan lagret tog slut! :Charlotte Perelli "The girl"Hade denna innan men den blev snodd! Så har inte kvar den och tyvärr är den ganska dyr så kommer nog inte köpa någon ny.. Men väldigt god doft denna med! : Viva la juicy


DKNY är en klassiker som också är en favorit, mer åt det fräscha hållet!


Höll på att glömma denna! Den är så god, och ett bra budget alternativ då den kostar under 100 lappen faktiskt! Men ändå är den underbar och håller hyffsat länge. So sinful.
Älskar parfym & kommer alltid göra, haha.


Just nu

Åker pass hemåt nu från Kil. En väldigt tråkig stad upplevde jag det som haha. Sov iallafall gott inatt :)

Körningen igår gick bra. Men jag körde på ett rådjur. Har nu kört på två rådjur under loppet av mindre än två veckor. Ett med bil och nu ett med tåg. Får trösta mig med att dem dör fort iaf när det gäller tåg.. Men ja det är jobbigt att vara djurvän och köra ihjäl dem små stackarna!

bloglovin bloglovin

RSS 2.0