I'm on the night train.

Mot Kil!


Står för tillfället vid Åsbro för att ha ett möte. Strax är vi i Hallsberg för att då byta tåg mot Kil. Beräknas att vara framme i Kil vid 02 tiden. Hoppas på att följa tidtabellen denna gången :)

Valborg?

Nope här blir det inget Valborgs-firande i år. Jag ska istället ge mig ut på Sveriges järnvägar, men det gör jag faktiskt gärna! Man får ju räkna med att jobba under högtiderna som lokförare så det stör mig inte.
 
Idag ska vi köra till Kil. Där blir det övernattning och imorgon tillbaka till Nässjö igen. Kan ju säga att jag får rejäl linjekännedom åt Hallsberg nu, har kört däråt varenda tur nu förutom den första som var från Stockholm haha! Men vi ska ner till Malmö en sväng nästa vecka har jag för mig och även mot Oskarshamn nån dag också.
 
Händer föresten en hel del i mitt lilla liv just nu. Men det är bara ta närmsta tiden som den kommer, hatar alla dessa beslut som hänger över en! Tänk vad lätt det hade vart om någon bestämde åt en? :)
 
Den här tiden av mitt liv betyder mycket för mig. Hästarna och jag. Dem ligger ju numer på hyllan för ett tag.. Jag kan inte tjata nog om hur mycket jag saknar det. EN dag ska jag tillbaka men jag tror att det blir dressyren som gäller då faktiskt.
 
 
 

Karlstad

Igår körde vi upp till Karlstad. Vi blev dock ca 1,5 timme försenade vilket var lite jobbigt då vi inte kom fram fören strax efter 7 på morgonen. Behövde verkligen sova haha! Hade alltså inte sovt på ca 24h sen när jag väl kom i säng. Men konstigt nog har det fungerat bra ändå :) var hemma här igen vid 02 inatt så nu har jag iaf fått sova ut.

Såhär fint bor man i Karlstad! Och jättegod frukost bjöd Green cargo på via hotellet :)


Tack vb <3

Vb kom hem med denna påse från Prag idag! Tack så jätte mycket :D dem luktar underbart gott!

Svar på frågaHej Gonte! Just i Hallsberg så har Green cargo egna övernattningsrum. Finns även på fler ställen runtom i landet där dem även har sina kontor osv (bland annat Nässjö). Så det är alltså inget hotell för andra utan deras eget. Däremot så finns inte dessa i alla städer där man kan övernatta utan vissa gånger kan man sova på ett vanligt hotell.

Hoppas du fick svar på din fråga.

Isblå/bruna

Bruna linser..

Isblå linser..

Vad tycker ni är snyggast?! Brunt ser ju mest naturligt ut så jag tycker nog dem bruna!

Profil

Fick mina bruna linser idag så var tvungen att fota lite. Älskar makeup och att fota när jag väl har tid.. Annars går jag mest runt osminkad numera haha! Så skönt..

Men lite bilder i profil här då.

Fick föresten hem mina isblå linser också.. Men dem är så skarpa så jag vet inte riktigt om jag gillar dem. Inlägg kommer!

Hallsberg övernattningsrum

Här har jag sovt inatt! Tycker rummen är jättefina och fräscha. Detta är alltså Green cargos egna rum som man sover i ifall man har lång nattrast. Slutade igår vid 02 tiden och idag börjar jag vid 13.
Godmorgon från Hallsberg

Körde en RE för första gången upp hit igår. Visst, dem är moderna och farthållaren är ju guld men njae jag kan inte säga att jag tyckte om att köra den så värst mycket. Dels så kör man dem på höger sidan vilket blev ovant då gas och broms byter sida med varandra. Sen måste man kvittera fotgreppet var 30 sekund! Lite jobbigt faktiskt haha.. 

Såhär ser den ut:

Lista

1. Jag
2. Min frukost
3. Någonting som jag avgudar
4. Mina djur
5. Någonting som jag har haft på mig under dagen
6. Det som får mig att le
7. Favoriter
8. Min himmel
9. Dagliga rutiner
10. Barndom
11. Vart jag sover
12. Close-up
13. I min väska
14. Något som jag läser
15. Lycka
16. Min morgon
17. Vatten
18. Någonting som jag har köpt
19. Sött
20. Vad jag älskar
21. Reflektioner
22. Mina skor
23. Någonting gammalt
24. Nöjen
25. Någonting som jag har gjort
26. Färger 
27. Lunch
28. Ljus
29. Insidan på vårt kylskåp
30. Natur
31. Jag. 

Denna listan ska jag följa nu i 31 dagar! Får se om jag lyckas glömma? Haha nej jag ska verkligen försöka fullända den. Så vi börjar med punkt 1; Jag!

Detta är jag..

Ålder: 23
Längd: 174cm
Intressen: Hästar, resa, spontana utflykter.
Bor: Vetlanda/Mjölby.
Favoritfärg: Svart
Favoritmat: Plockmat (tapas), grillat.. Åh jag älskar massor av mat haha.
Utbildning: Har läst till förskollärare men hoppade av, läser nu till lokförare och har verkligen hittat rätt.


Ni får väl lite fler bilder just för att temat för dagen var jag :)Dax igen :)

Förlåt för dålig uppdatering, men har inte riktigt haft tid. Körde Nässjö- Hallsberg och tillbaka i tisdags och även det gick som på räls! Ganska logiskt va? Haha älskar dåliga tågskämt.. Idag börjar jag vid åtta och ska även idag mot Hallsberg har jag för mig. Blir ju mycket linjekännedom ditåt iallafall ;) 

Juste! Sist jag åkte till Hallsberg fick jag även prova på deras övernattningsrum! Jättefina och fräscha. Jag somnade gott i ett par timmar innan det var dags att åka iväg igen.

Nehe nu måste jag packa väskan.. Vi hörs när vi hörs.


Lista


Namn: Martina Cecilia Aurén.

Ålder: 23.

Längd: 1.74.

Sko-stolek: 38/39.

Född: Stockholm.

Bor: I Vetlanda & Mjölby.

Gör just nu: Soff chillar.

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: lätt för skratt, ärlig, står upp för mina vänner.

Vad är du rädd för: spindlar, höjder, sjukdomar.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Håret och ögonen.

Det roligaste jobbet du har/haft: Lokförare! Fast jobbar ju inte utan har än så länge bara praktik.. Så systembolaget då!

Har du körkort och egen bil: Japp.

När tog du ditt körkort: Maj 2009.

När grät du senast: Nån vecka sen?

När skrattade du senast: Idag.

Vem åkte du bil med sist: Mig själv.

Vem åt du mat med sist: Mig själv.

Vem sov du hos sist: Hemma.. Sist jag sov borta minns jag inte haha.

Vem sov hos dig sist: Ludde.

Vad var du rädd för när du var liten: Spindlar och att kräkas haha.

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Ridlärare.

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Har inte räknat.


Första LIA dagen avklarad

Vilken känsla det är att köra tåg! Och jag fick ju som många skrivit börja köra det snabbaste godståget Green cargo har, posttåget. Och visst kändes det fort i början när man satt där och dundrade på i 160km/h, men efter ett tag blev man lite fartblind och det kändes inte så fort längre. Det är en helt annan sak att själv sitta i stolen och köra än att kolla på iallafall! När jag åkte med i reginan för några veckor sen så kändes 160 som ingenting. Men när man väl satt där själv så märkte man hur fort det faktiskt går. 

Än så länge är bromsen knepigast tycker jag. Hur mycket man ska bromsa vid olika tillfällen, för att hinna få stopp på tåget vid rätt tidpunkt. Jag bromsade för tidigt i dem flesta fallen igår, men hellre det än försent haha. Men det är ju en känsla man får in så småningom, när var och hur det är dags. 

Annat speciellt som hände igår? Det var en hel del förseningar pga en trasig kontaktledning utanför Mjölby. Så vårt pasståg blev försenat upp och det tåg vi skulle köra hem satt fast i Karlberg. Så det blev ett annat tåg än planerat. Sen på vägen mot Nässjö blev vi även uppringda av TKL som sa att det var en huvudljussignal som var släkt längre fram. Så vi höll utkik efter den (en släkt signal ska du räkna som stopp). Sen när vi väl kom fram fick vi plocka fram en "blankett 21" som man använder vid stopp-passager. Där skriver du vilken signal det gäller och samråder med TKL om vad som gäller.

Sen gick resten av turen kanon och trots att vi blev ett par timmar försenade hem så gjorde det inte så mycket! Jag är nöjd med min första dag och ser fram emot kommande veckor :)
Påväg

Nu sitter vi på X2an påväg upp till Stockholm för att hämta posttåget. Tyvärr så är vi ca 50 minuter försenade så blir inte mycket till rast. Men lika bra att känna på lite förseningar också, ännu en erfarenhet rikare inom yrket ;) 

Än så länge känns allt jättebra! Green cargo har superfina lokaler i Nässjö, fräscht och välkomnande. Jag kommer trivas!


Här och nu bild.

Dax!

Idag börjar praktiken! Lite nervöst är det allt då jag aldrig tidigare kört tåg, men det ska säkert gå bra. Vi ska upp till Stockholm för att hämta ett posttåg har jag fått veta, för att sen köra det tillbaka till Nässjö. Så det första jag kommer att få köra är alltså ett posttåg! Haha. Jag börjar idag vid 16 och slutar 02.06 på natten.

Annars har helgen gått riktigt fort. I fredags händd väl inget särskilt egentligen. Victor har haft Ludde på besök över helgen så vi kollade på roliga klipp för att sen bege oss till Ladan. 

I lördags drog jag och mamma och kollade på dressyrtävlingar i Sävsjö. Åh vad sugen jag blev! Sen på kvällen grillade vi hamburgare, spelade spel och kollade på gamla filmer från när vi var små. Jätteskoj och mysigt! 

Men när jag körde hem från mamma så smällde det rejält. Jag körde på ett rådjur på Myresjö raka. Som tur är så hann jag bromsa ganska mycket men det smällde ändå. Först låg rådjuret stilla i diket men sen började den röra sig! Panik!! Jag var ju helt ensam i mörkret också.. Ringde polisen och anmälde och han bad mig gå fram till rådjuret för att se så den var död.. Då sprang den iväg! Jättefort och helt frisk såg den ut att vara. Kan ju därför ha vart chocken som gjorde att den låg där.. Eller så var den skadad och sprang av chocken.. Vad vet jag, hemskt är det men det finns ju inget att göra! 


Här är bebis-martina. Skulle alltid ha ett påskägg på huvudet, no matter what.

bloglovin bloglovin

RSS 2.0