Ingen bra tävling

Berättar mer när jag orkar, nu blir det soffläge kvällen ut :D




Bildbomb kommer..

Kajsa fotade mig och Zeo i förr går! Så en stor bildbomb kommer att komma. Ska bara ha tiden till att redigera alla fina bilder :)
 
Haha dock såg vissa ut såhär..
 
 
 
 
HAHA alltså bilden här över.. Kan lova att det finns många fina också, så håll utkik så kommer dem upp här!
 

Tack :)

Vill tacka för all respons jag fick på inlägget om Parisa igår! Statistiken sköt i taket. (Inte alls för att jag länkade till inlägget) haha jo, men ändå.

Många vill ju att jag ska behålla Parisa, men tyvärr är det inte möjligt på något plan. Har inte tiden, ekonomin eller orken till att ha så många hästar. Full fokus ska ligga på Zeo framöver och därför kommer jag behöva sälja henne. Riktigt tråkigt känns det såklart nu när hon trivs och mår bra hos oss, men det är ju egentligen inget som säger att hon inte kan få det lika bra hos någon annan.
 
 
 
 
 

Hur ska man någonsin kunna svika dig?

För det är precis så det känns. Med Parisa. Hon kom till mig i december. Hade revor i pälsen av piskrapp, var mager, ja man kan nästan säga att hon såg ut som en ettåring i kroppen utan att överdriva. Alla som kom och tittade på henne i början sa "Åh, en två åring eller?" Nej hon är ju faktiskt 9 år..
 
Vill inte ens veta vad hon har gått igenom, men jag kan ju inte heller tänka mig att hon har haft ett sunt hästliv innan hon kom till mig. Hon var så rädd i början, men nu när hon tytt sig mer och mer efter mig och människor överlag, hur ska jag då kunna sälja henne vidare? Jag vet ju att jag måste, kan inte åka runt på en C-ponny mycket mer då jag är alldeles för lång. Men jag älskar denna ponnyn, så det kommer bli oerhört svårt att lämna hennes öde i någon annans händer. Grejen är ju också att jag köpte henne som 147cm hög, osedd. Men när hon kom hem så visade det sig att hon bara var 140cm..
 
Andra dagen i Svergie. Kan man hästar, så ser man blicken. Hon var inte nöjd, hon var orolig och otrygg.. och titta på underhalsen.
 
 
 
Jag kan egentligen tycka att det är lite klyschigt att visa utveckling hit och dit, men detta fallet kan man ju egentligen inte undgå då det är så extremt. Och utan att skryta kan jag ändå säga att med rätt foder, träning och trivsam miljö- så har denna häst utvecklats nåt enormt framåt både i personlighet och kropp.
 
Kommer ihåg när jag tog dessa bilder, hon gick knappt att närma sig. Jag fick inte gå för nära..
 
 
 
Tiden gick långsamt framåt. Jag kunde ju inte sätta mig upp på denna hästen på ett bra tag. Istället gick vi promenader och bara myste i boxen med borstning och pyssel. Hon började mer och mer visa sin personlighet, vad som faktiskt gömde sig bakom den otrygga fasaden. En jättemysig liten ponny med frågande ögon om tillit.
 
Här är ett av dem första ridpassen när jag tillslut kunde sätta mig upp och rida lugnt..
 
 
Men hon var fortfarande långt ifrån fin i kroppen..
 
 
 
Vi bestämde oss för att ta kort på samma ställe ett tag senare, och redan då såg man en stor skillnad på henne! Det är egentligen otroligt hur fort muskler och fett kan komma till på en häst, jag fodrade med lusern och "kraft muskel", samt stöttade med Chevinal multivitamin. Här är korten som togs ett tag efter..
 
 
 Nu hade hon ju byggt upp sin kropp bättre, men saknade fortfarande muskler på flera ställen. Dock så var kroppen i bättre skick nu och inte mager längre, vilket gjorde att jag kunde träna lite intensivare än innan. Dock har Parisa aldrig gått för hårt, då hon som sagt egentligen ska ha en mindre ryttare. Men vi har kört på i vår takt helt enkelt! Bilder från april..
 
 
Och dessa bilder togs här om dagen!
 
 
Med detta vill jag säga att ingenting är omöjligt så länge det finns hopp och kärlek! Man kan aldrig slösa för mycket med kärlek<3
 

Strax..

Bildbomb på Parisa och mig!

Sneak peak..




Em-vecka

Jobbar eftermiddag denna veckan, alltså 14.00-23.30. Skönt tycker jag! Dessutom innebär det är jag är ledig på fredag :) när vi jobbar förmiddag så är tiderna mellan 5.30-14.06 och det känns jobbigare faktiskt. 

Har hunnit med stallet nu, Parisa och Zeo är ridna. Även hunnit fixa mat för hela veckan! Näe nu ska jag dra mig mot jobbet.. Hörs imorgon eller nåt.




Fullt upp

Jobbig rubrik jag vet, men stämmer så bra just nu! Men tänkte uppdatera er lite om vad som hänt/händer just nu.

* Har skaffat mig ett nytt jobb. Så är alltså inte kvar på förskolan där jag jobbat i över 2 år! Nu är det nya utmaningar som gäller.

* Hoppade Zeo förra veckan och det var ett av våra bästa pass någonsin. Hon luftade rejält och gjorde glädjeskutt emellan hindrena. Känslan var där, allt stämde! Sen är det ju såklart extra roligt när hästen är glad :)

* Parisa är också jättefin att rida! Måste filma nu någon dag och visa lite för er. Tänkte även göra henne tävlingsfin och knäppa lite kort när jag har tid, bara för skojs skull! Alltid roligt med lite nya bilder här med.

* Har ett halloween party på G med Maja som lär bli awsome, frågan är bara vad jag ska klä ut mig till? Hmm..

* Börjar bli trött på min ombre och tankarna går allt närmre till att färga håret mörkrött!

* Jag är fortfarande ständigt förkyld trots att jag nu slutat dra hem dagis-bakterier från förra jobbet. Min näsa är inte glad- Nasin, Otriwin, Nezeril och kompani hälsar på dagligen och har gjort läääänge.. Klarar mig inte med täppt näsa, och förstår mig fortfarande inte på folk som kan andas med munnen. 

* När inläggen börjar spåra är det dags att sluta va? Kanske lika bra, börjar 5.30 imorgon så måste sova!






Så jävla grymt

Asså kvällen igår, Celebrate the 80's and the 90's.. Det var så jäkla grymt! Scooter levererade som om han vore 25 år, Vengaboyz var snygga som förr, Alice deejay och Snap var riktigt grymma live. Alla imponerade! Synd bara att Dr bombay körde playback på sången. Ingen av dem andra gjorde det! Så imponerande helt klart, annars kan man ju tänka sig att dessa lite äldre artister fegar ur, men nej bara Bombay! 

Kommer leva på detta länge. Dock var konserten riktigt lång så ont har jag överallt idag, särskilt i benen+fötterna.. Idag innebär även hemfärd till Småland, blir mys att komma hem till min sambo och djuren.

Nu ska jag steka omelett, see you.













Om ni går in på min instagram martinaauren så finns massor med filmer från gårdagen!

Malmö

Är nere hos en kompis i Malmö, måste säga att jag älskar denna staden! Så himla mysig men samtidigt händer det massor, awsome.

Ikväll ska jag och Kajsa på "Celebrate the 80's & 90's", Scooter, Dr. Bombay, Samantha fox och massa fler artister kommer från vårt kära 80-90 tal. Kommer att bli en grym kväll! 



 
Igår var vi till en Hip Hop klubb och dansade loss, äntligen riktig musik att dansa till!

Dagens

Jeans: Bik Bok.
Linne: Gina tricot.
Tröja: Kosta outlet, från märket Saint tropez.





Just nu!

Mot stallet för att traggla dressyr!





Morning

Trött men utvilad tjej! Sov ända till 9.20 idag, hade en jättekonstig dröm om maskar som infekterade människor. Säkert tittat för mycket på serien "The strain" som jag följer.. Anyway, skönt att sova ut! Kroppen behövde det :)

Nu ska jag äta kanelbullar till frukost blandat med massa annat gott för att sen städa iordning lite i lägenheten. I eftermiddag ska jag iväg till stallet, Parisa och Zeo ska ridas :)




Puss, hörs sen!

Jobbigt ridväder

Nu är vi ju ändå mitt uppe i hösten, och dem flesta rider runt med snygga västar, jackor och tjocka fleecetröjor.. Jag fattar inte vad det är med mig men jag blir så varm?! Igår var jag tvungen att rida Zeo i t-shirt efter att ha ridit Parisa i jacka.. Var jättevarm! Min kropp tror kanske att jag är på Cypern fortfarande? Haha nej men lite knasigt är det ju ändå.

Igår..


Passen igår gick helt ok. Parisa är en så jäkla fin ponny alltså. Behöver dock stärkas mycket i övergångar, samt i traven och galoppen. I skritten är hon himla fin och stadig nu men det märks att när tempot sätts upp till en annan gångart så visar sig svagheterna, särskilt när man kräver lite mer. 

Zeo behöver också stärkas, det märks att hon tappat en del under vilan. Men mot slutet av passet igår så gick hon också helt okej så ganska nöjd kände jag mig ändå. Red i alla gångarter med mycket pauser i ca 35-40 minuter. Hon var inte ens svettig så konditionen verkar hon ha fått behålla iaf, men tar det ändå lugnt ett tag till för att långsamt bygga tillbaka hennes styrka.



1 oktober

Dax för att jobba igen nu idag, känns ju sådär faktiskt när man är van vid lata dagar på solstolen :( men samtidigt är det väl nyttigt att komma in i rutinerna igen. 

Idag jobbar jag 9-17.30, sen har vi jobbmöte direkt efter så stallet blir sent ikväll. Har iaf tänkt att rida Zeo, hur sent det än blir. Kajsa ska dessutom komma och göra mig sällskap i stallet :)




bloglovin bloglovin

RSS 2.0