Nya hinder

Köpte nya hinder för ett tag sen, och det var verkligen dags om man säger så! Våra gamla hinder har gjort sitt till stor del, även om vissa fortfarande håller OK. Men alltid kul med lite färg och nytt i hinderparken. Jag designade hindrena helt själv och skickade sedan iväg photoshop-bilderna (som visade hur jag ville ha dem) till tillverkaren. Det blev precis som jag tänkt mig, så jag är supernöjd och kommer absolut beställa fler hinder därifrån om jag nån gån vill ha flera.








Helt galet

Hade en grym midsommar och strax innan tre gick jag till sängs igår. Det var iaf längesen jag hade så roligt! Nu längtar man bara till torsdag och Ibiza som säkert kommer bjuda på minst lika roliga kvällar!

Och lite häst: Funderar lite kring Zeo. Är anmäld till en 120 i Vetlanda imorgon, men är osäker på om jag verkligen ska starta. Det visar regn imorgon och tävlingen går på gräs. Jag är ju väldigt nojig med sånt och funderar på om det är lämpligt att starta vår tredje 120 när underlaget kanske blir halt? Vi får se, ska åka dit en sväng idag och kika tänkte jag så får jag bestämma mig efteråt helt enkelt :)









Midsommar.

Jag önskar er en glad och trevlig midsommar :) Min midsommar kommer att bestå av god mat, vänner och möjligtvis lite alkohol ;)
 
 
 
-Just nu!
 
 
 
 

Sjuk?

Var helt säker på att jag skulle bli sjuk igår kväll. Fick huvudvärk och ont i halsen så fort jag kom hem från middagen, som förövrigt var jätte trevlig! Köpte med mig jättegoda kladdmuffins hem haha. Men ja, nu spårade jag ur- sjuk var det ju! Väntade mig att vakna med feber och ännu värre halsont idag, men konstigt nog så känner jag mig rätt bra? Förkyld är jag men inge värre än så. Så tänkte dra mig mot jobbet nu.

Idag kommer hovslagaren och skor Parisa och Fiolka. Så snälla båda två att sko, står som ljus :) efter det tänkte jag hoppa lite studs- och teknikövningar med Zeo.






Snapchat: martinaauren

Iväg med jobbet :)

Ska till Näshult och äta gott. Aldrig vart där så blir spännande att prova något nytt. Blir nog en kul kväll med alla kollegor :)





Cheddar toast

Mmm denna mackan är en stor favorit hos mig. Du behöver:

Hönökaka
Ost
Cheddarost
Körsbärstomater
Skinka från chark, extra tunna skivor.
Bregott

Bre mackorna på den icke mjöliga sidan. Skiva vanlig ost (den som finns hemma, jag körde på hushålls) och lägg på båda mackorna. Lägg sedan på cheddar osten, sån orange ost som det brukar vara på hamburgare. Skiva tomaterna och lägg på, sen skinkan. Krydda med aromat eller annan valfri krydda. Lägg ihop mackorna som en toast. Stek i smör på låg värme tills osten smällt. Klart! 





Solskyddsfaktor

Både Zeo och Zorn behöver högt solskydd på sina mular nu på sommaren. Inte kul med en bränd mule för hästarna. Jag kör just nu med ett solskydd från Vichy, faktor 50. Funkar perfekt och dem har inte blivit ett dugg brända sen jag köpte den. 

Men det är inte Zeos favorit-syssla att bli insmord. Hon springer ner i hörnet av boxen och hoppas att jag inte ska se henne. Såhär blir minen efter insmörjningen haha..


Söt-sur häst där ja.

Testar

Mina naglar är otroligt mjöliga och går av för ingenting. Dessutom delar dem sig och därav är det svårt för mig att spara ut fina naglar. Sen tappar jag väldigt mycket hår också, så nu kände jag att det var dags att göra något åt detta..

Ska testa Silicea i minst två månader nu. Det hjälper kroppen med både hår, naglar och hud. Så förhoppningsvis kommer jag att märka skillnad om ett tag. Kan komma med en utvärdering längre fram när jag hållt på ett tag.






Sorry för smutsiga häst-naglar. Men såhär kass kvalite har mina naglar just nu! Kan böja dem hur som helst.

Ligger och drar mig

Trött är bara förnamnet. Idag har vi dessutom extra lång dag på jobbet för vi ska anordna sommarfest för alla barn och föräldrar, men jag piggnar nog till under dagen. Kommer bli tråkigt att säga hejdå, både till föräldrar och barn. Nu har jag jobbat i denna gruppen i över ett år så klart att det känns.


Får dra till stallet efter avslutningen vid 19, så kommer bli en lång dag. Heja mig! 



Bullar

Tog tag i min deppiga dag och bakade bullar istället! Haha det där lät ju inte alls maniskt, men ibland kan det vara underbart att tröstäta. Gjorde en plåt med vaniljbullar och en med kanel/vanilj. Båda sorterna blev supergoda och som vanligt jäste bullarna till jättar.. Vissa fick inte ens plats i formarna nu när dem var klara haha.



Like a bakis

Eller nåt sånt. Har en dålig dag också, känner mig ensam. Vill inte alltid vara den som är stark och ska höra av mig till alla.. Men sånna här dagar har väl alla ibland..



Ibiza

Jag älskar att vara galen och spontan. Vad vore livet utan lite ovisst äventyr?
 
Bokade en resa till Ibiza igår, jag Maja och Kajsa drar. Vi har bokat ospecificerat så har ingen aning om vart vi hamnar på Ibiza, och vet ju då inte vilket hotell det kommer att bli. Har åkt ospec till Cypern en gång och då hamnade vi på ett 4-stjärnigt hotell mitt på stranden, får väl hoppas på samma tur även denna gång! Den 26 juni drar vi och hoppas på en fartfylld party-vecka med inslag av upplevelser, äventyr och slapp på solstolen.
 
 

Ännu en vecka

Veckorna rullar på jättefort, och det är väl egentligen inget särskilt som har hänt sen senast. Har storstädat lägenheten iaf och rensat ut en massa onödigt skräp. 

Juste! Vi ska skaffa katter. Det kommer bli hur mysigt som helst. Två tjejer kommer hem till oss i början på juli, perfekt när man har semester så att man kan vara hemma med dem små liven. Det blir en blandras, korsning mellan birma/norsk-skogskatt/perser. Den andra är en äkta helig birma med stamtavla. Så om allt funkar fint så är det inte omöjligt att jag kanske kommer prova på lite avel i framtiden.

Här är två bilder på sötnosarna. Nessaja ska den vita heta. Birman heter Hjördis i stamtavlan men vi kanske hittar på något eget namn till henne också. Luna är fint tycker jag! Men får se :)





Rätt nöjd ändå.

Här kommer filmen från i söndags.
 
Jag skrev ju efter tävlingen att rundan inte vart så bra från min sida och att det kändes som att jag bromsade ned för mycket, men nu när jag ser på filmen så tycker jag ändå att det ser ganska ok ut! Så det kändes antagligen mer dåligt än vad det egentligen var. Vi fixade alla linjer med rätt galoppsprång, höll ett ganska jämnt tempo och var inte i en bom förutom 2an som vi rev. Men ja, jag får väl säga nu att jag är ganska nöjd med rundan trots allt! Bara att vi får in rätt antal språng på linjerna är ju ett stort framsteg för oss, brukar ju korta ned och gå på ett extra..Sen på sista hindret fick vi travinslag och vet egentligen inte varför, men måste hålla om mer med benen när jag gör halvhalter i guess.
 
Vill avsluta med att säga hur mycket jag älskar denna hästen! Aldrig dummat sig eller någonsin vägrat på tävling. Hon gör det hon ska så länge jag rider henne rätt helt enkelt!
 
Ni kan kolla på klippet i 1080p.
 

Såå snygga

Vill ha både dem havsblå och dem svarta! Bra gjort Tyra :)
 
Men svårt det där med att beställa kläder. Antingen blir det perfekt och som man väntat sig, men oftast inte. Det är sällan jag har blivit nöjd med internetköp faktiskt, vill gärna känna, klämma och prova innan jag köper kläder. Men ska fundera på att beställa hem dessa! Sjukt snygga iaf.
 
 
 

bloglovin bloglovin

RSS 2.0