Gårdagen

Alla hästarna gick igår, jag red Fiolka och Zeo medan Louise red Parisa och Zorn.

Fiolka var väldigt på tårna och pigg, kunde liksom inte komma ner i varv och slappna av. Försökte jobba henne på en åtta-volt men det liknade nog allt annat än en åtta! Bogarna for åt alla håll osv. Men mot slutet tycker jag ändå att jag fick henne mer med mig, åt rätt håll. Men det krävdes mycket jobb dit. Och mycket jobb är det kvar med henne!

Sen var det dags för Zeo, hon var helt hyper igår. Tänkte trimma lite byten då jag inte gjort det på väldigt länge, och iom att hoppträningen snart drar igång så behövs det. Visste redan innan att hon skulle brusa upp över det.. Hon laddar som tusan och gör en jättegrej över det där bytet haha. För att få henne mer lugn så gjorde jag varannat byte varannat förvänd galopp, så att hon själv inte fick bestämma. Tillslut gick det faktiskt bättre och hon förstod att det inte behövs alla krafter man har för att byta galopp.
Ny header!

Japp, som ni ser så tragglade jag ihop en ny header igår :) blev rätt så nöjd faktiskt! Men fy vad jag hatar nya design editiorn, fattade ingenting.. Lyckades iaf att hitta ett sätt till den gamla tillslut, så fick in den. Vad tycker ni om den?

Har precis vaknat nu, börjar vid 8.30 idag. I eftermiddag ska jag rida med Louise, blir förmodligen ridbanan då det är bäcksvart när jag slutar jobbet.. Annars händer det inte mycket idag, längtar redan tills ikväll, mysa ner sig i soffan och se på gårdagens avsnitt av Paradise hotel! 


Fiolka, first time.

Bjuder på två uppsuttna bilder på Fiolka, visst har jag en snygg outfit? Eller inte.. Det ösregnade verkligen och var väl inte dem bästa förutsättningarna för att ta bilder menmen. Detta är föresten första gången jag sitter på Fiolka, i december, så det var ett tag sen nu :)
 
 

Slut på helg

Nu ska jag, maja och vb se på hungergames 2! Jag tyckte att 1an var rätt spännande, så får hoppas att denna är lika bra. 

ALLA hästarna är föresten riktigt fina nu, skönt! Önskar bara liiite mer snö så det inte är så hårt. Men enligt väderprognosen så ska det snöa hela veckan, så det verkar som att min önskan slår in. 

Annars så mår jag lite sådär. Lisa (min katt) är inte så pigg.. Hon dricker mängder och kissar mycket. Sen är hon ju snart 18 år med, så om detta nu är något allvarligt lär det inte finnas mycket att göra! Den tanken får mig bara helt tom. Ett liv utan Lisa, som vart med mig sen jag var fem år, är helt enkelt otänkbart. Jag hoppas att detta bara är tillfälligt och något som går över :( 
Vill bara gråta när jag ser dessa bilder..

Skridskor

Har inte åkt skridskor på flera år men idag är det dags igen! Vi har friluftsdag med barnen på jobbet så nu får vi se om jag klarar mig från att ramla, hehe. 

Föresten så tycker jag ni borde kommentera mer! Har bloggat flitigt dem här dagarna ju, give me some respons ;)


Jag för många år sen..

Grekland.

Grekland är verkligen mitt favoritland hittills när det gäller att resa! Har bara vart på Lefkas men man fick riktig mersmak kan jag säga :) Till sommaren blir det förmodligen Grekland igen, med bland annat Maja! Kommer bli hur grymt som helst isåfall. Denna gången kommer vi att dra till Kefalonia, också en av dem joniska öarna precis som Lefkas. På Kefalonia ligger en av världens vackraste stränder, Myrtos beach! Måste upplevas någon gång under mitt liv, och förhoppningsvis blir det nu till sommaren som sagt :D
 
Här får ni bilder från Lefkas, jag och vb drog själva. Ön är hur vacker som helst med höga berg och mycket grönt. Vattnet och stränderna är fantastiska, och även om det är ett lugnare ställe så har man alltid något att göra. Vi hyrde bil och besökte strändera Porto katsiki, Egremni och Katishma. ALDRIG sett så vackra stränder förut! Särskilt Egremni, men oj vad högt upp bland bergen man åkte.. Höjdrädd som jag är så fick man lite svindel då och då! Vi hyrde också cykel och drog upp till berge, där vi badade i vattenfall. En riktigt härlig resa som är oförglömlig..
 
 
Har ni någon riktig semesterpärla att tipsa om? :D
 

Grattis!

Idag fyller vb, min pojkvän år! Säg grattis :) 

Victor och jag blev tillsammans den 13/12 2008. Tiden går läskigt fort :( känns som igår ibland, men ändå inte .<3

Åttavolt

Dagens övning med Parisa vart en åttavolt. Inte den roligaste övningen men väldigt bra när man har en häst som ska lära sig att ställas. I och med att man byter varv ofta då också så får bägge sidorna sin del.

Rid helt enkelt som en åtta (alla har väl gjort det), men jag byter aldrig varv fören hästen är ordentligt ställd. Då blir det bara hattigt om man inte får igenom hästen. Så fortsätt helt enkelt på samma volt tills du är nöjd med hästens position, då fortsätter åttan som vanligt och går över till andra varvet igen! Vår sista tävling.

Kortez och min näst sista tävling <3 En andraplats blev det!
 
 
 
Klart man saknar honom, finaste killen! Men jag gjorde helt rätt beslut att sälja <3

Ljusbrunt.

Saknar hårfärgen! <3
 
 
 
 

Förra året vid denna tiden...

.. Så var Zeo helklippt! (Förutom huvud och ben). Men i år har jag inte klippt henne..
 
Varför?
  • Hon var ganska bråkig och svår att klippa, då hon är rätt kittlig vid flank och mage. Så det tog väldigt lång tid sist jag klippte, inte så schyst mot henne heller då. 
  • Hon blir inte supersvettig som många blir. Visst, det blir svettigt under sadeln och lite vid halsen, men inget som blir jobbigt för pälsen.
  • Jag vill slippa alla jädrans täcken i vinter, så långt det går. Nu går Zeo bara med täcken när det regnar och blåser ute, annars går hon helt utan både ute och inne. Hon stortrivs med det och rullar sig varje dag.. Ni kan ju tänka er vilket helvete jag hade innan snön kom haha!
  • Min klippmaskin är inte så bra.. Köpte en HELT ny ifrån Hööks förra året, men i slutet av klippningen så tog den knappt? Bör ju åtminstone kunna klippa en häst utan slipning tycker man.
 
Annars är det ju helt klart snyggast med helklippta hästar, det kan jag inte annat än att hålla med om. Men så länge detta funkar bra för oss just nu, så tänker jag köra på det detta året iaf. Sen får vi se vad som händer åren framöver :)
 
Zeos make-over förra året, skillnad va? Från detta...
 
 
 
 
 
Till detta! Vad föredrar ni, klippt eller inte?
 

Rast

Sitter på jobbet och rastar, visste ni att på förskola har man bara en rast om dagen och den är på en halvtimme? Lite jobbigt ibland när man går långa dagar. Men samtidigt är det ett roligt och givande jobb :)

Lite saker i mitt liv just nu:

* jag kan inte bestämma mig för vilken hårfärg jag ska ha.. Ljusbrun, mörkbrun, svart, blond, rött?! Eller fortsätta med min ombre? ..

* jag önskar av hela mitt hjärta att det hade funnits ett ridhus i landsbro. Träningsmöjligheterna är lika med noll just nu, vilket gör att man tappar motivationen endel. Jag hoppar inte mina hästar ute nu när det är hårt, isåfall får det komma mer snö först! Skaderisken för hög.

* jag har helt oklara planer inför hösten. Grubblar som tusan på vad jag ska göra :/

* jag hade gärna rest till Australien med fina Kajsa, men får se hur det blir! En dröm..Parisa och Fiolka i hagen igår. 

Zeo som porträtt modell :)

Vissa bilder ovisade, vissa inte. Tycker hon gör sig bra på bild faktiskt! Så länge hon vill stå still ;)
 
 
 
Ibland blir det ju såhär nämligen.. haha bjuder!
 
 

Hoppträning i November

I och med att jag har vart lat med bloggning dem sista månaderna så ska ni få en film här nu! Den är från november, och årets sista hoppträning för 2013. Zeo var riktigt pigg och rätt spänd faktiskt. Men lyckades rida igenom det bättre mot slutet av passet, och sista språnget på oxern i kombinationen är så fint tycker jag :)
 
 
Tycker ni att jag ska bjuda på filmer oftare igen?

Kallt

Fy, igår var det riktigt kallt och blåsigt att rida. Red en ganska lång tur i skogen och kölden bet överallt. Var knallröd om mina lår när jag tillslut kom in i värmen. 

Annars är det ju en ganska härlig tid att rida nu, snötäckta vägar och vitt och ljust. Men njae, får jag välja så är våren helt klart bäst ridmässigt! Längtar redan tills dem första utomhus tävlingarna drar igång.

Mål för i år? Alltså, är jag dum om jag säger inga alls? Jag kommer aldrig satsa mot eliten i ridning iallafall, så några stora mål finns då inte här faktiskt. Men att ha roligt kanske? Ska iaf starta 120, hur det går vill jag inte målsätta haha :)


Zorn står för bilden.


bloglovin bloglovin

RSS 2.0