Fredag!

Taggar för fullt inför morgondagen, ghs here we come! Minns inte om jag skrivit det innan, men åker dit med ridklubben över hela lördagen. Mina två Major ska med också, perfekt :)

Idag slutar jag vid halv fyra, och sen kommer Petra till stallet och hjälper mig. Det var längesen hon var i stallet nu, anledningen är att hon går på gymnasie i Eksjö och därför är hemma väldigt sent. Men då och då när hon hinner och kan kommer hon fortsätta att hjälpa till :) ska även titta på hennes palladium skor, kanske köper om dem passar :)




Första färgningen..

Bestämde mig tillslut för att färga mörkbrunt (men behåller ombren lite till). Så imorgon lägger jag in mer ljust i topparna. Dem blir ju lite grå dassiga när det mörka spolas ur igenom håret. 

Har fortfarande ont i magen föresten, är bara förbannad just nu och har vart i chock hela dagen sen efter cellprovtagningen.. Sånna människor ska inte jobba inom vården!




Får nöja mig med att titta idag

Blir ingen ridning för min del, var och tog cancerprover innan och det var det värsta jag någonsin gjo
rt! Så nu har jag jätteont i magen.. Inte ok av en sköterska att vara så hårdhänt och elak som hon faktiskt var vid mig! 

Så får agera publik idag, kul att se sina hästar från marken ibland med faktiskt :) men hade sett fram emot att rida idag.. 



Just nu..

Sitter på jobbet, har öppnat idag. Blir en lugn dag, jobbar först till 11.10, sen har jag läkartid- sen tillbaka och jobba igen till ca 15. Haha det där lät mer stressat än lugnt, men kan va skönt med ett break mitt på dagen faktiskt.

Sen i eftermiddag kommer Louise och Isa, får se vart vi rider. Blir troligen lite trim på banan! 

Sen är jag i akut behov av att färga håret, tror jag ska ta nån rödbrun aktig färg denna gången! :)



GHS

Göteborgs horseshow har nu dragit igång, och jag ska dit på lördag med ridklubben. Kommer bli underbart roligt som vanligt hoppas jag! Har massor av roliga minnen från varje år man varit där, bästa är nog när en gubbe som liknade Super mario körde harven på manegen haha :)

Dock har jag ingen lång shoppinglista i år, men kan väl ana att jag kommer hem med massor ändå. Det som står på min eventuella lista är ett D-rings bett. Zeo har blivit lite nonchalant på vanligt tredelat den sista tiden så tänkte testa en kompis d-rings imorgon. Ifall det funkar bra, så får ett sådant följa med mig hem från mässan på lördag! Sen är jag sugen på en ny kavaj också, men det beror helt på hur utbudet ser ut. Vill ha en beige! 




Pigg häst.

Oj vilka vårkänslor Zeo har! Och det gör det ju inte bättre att hon är nyvaccad och ska ta det lugnt.. Skrittade och travade en runda idag och hon hängde sig fast och bara skulle fram haha! Hade hacket då jag gillar att växla på det, men idag var det en dum idé. Hon blir väldigt nonchalant på hack och vill bestämma farten själv, helst full fart framåt. Men idag var det verkligen extremt som sagt.

En glad häst har jag iallafall! Och jag är supertaggad till ridningen nu när underlaget är superbt överallt :)




Tisdag!

Godmorgon, ligger just nu och drar mig i sängen men måste snart bege mig upp. Jobbar 8.30-16.30 idag, sen kommer Louise till stallet :) 

Hästarna vaccinerades dock i fredags så har låtit alla vila sen dess nu. Idag kanske vi skrittar och travar en liten sväng. Vetrinären fixade även id-kontroll och chipmärkning på Parisa och Fiolka så nu kan vi svensk registrera dem. Måste slutmäta Parisa också.. Jag har en svag förhoppning om att hon faktiskt kan bli C ponny, vore det bästa. Men blir hon D så är det inte hela världen heller. Vaggeryd har iaf mätning 5 mars så det är förmodligen dit vi kommer åka ifall transporten är lagad då! 



Mer bilder från KM i höstas :)

Jag hade inte hjärnan med mig på KM, rev sista hindret i omhoppningen. Men sånt som händer :) Bilderna är jättefina verkligen, fotade av Wilma och Alicia!
 
 
Visst är hösten fin ändå? Men nej, nu är våren i luften och man mår bättre än någonsin! Hästarna står och njuter i solskenet som tittat fram i flera dagar nu. Denna tiden är bland dem bästa på hela året :)

Hemma :)

Ni som vill prova på ett grymt hotell med spaavdelning och olika kroppsbehandlingar, besök Kosta boda säger jag bara! Har haft det helt underbart :)

Är hemma nu och har precis ätit. Tänkte ta ett avsnitt av äkta människor innan det är dags att sova, som vanligt så infinner sig söndagsångesten nu! Jag gillar inte att ha en hel vecka med jobb framför mig.. Denna veckan har vi kvällsmöte också, men bara att njuta av att man faktiskt har ett jobb och trivs väldigt bra :) 

Skulle ha tävlat i fredags, en 110 med Zeo i Vetlanda. Men ljusen på släpet funkade inte, så blev tyvärr ingen tävling :( jättetråkigt då jag verkligen sett fram emot det! Tränade hela veckan inför starten så jag skulle få en fin känsla, men allt förgäves haha! Eller inte förgäves egentligen, men ni fattar vad jag menar. Nu vet jag inte när nästa tävling blir? Någon som har förslag på vart ni tycker att jag ska åka? 




På kosta boda art hotel :)

Är på spa med mamma! Hade en jätte skön kväll igår med två rätters som var underbart god, olika pooler och bastu, ett par cider, lite vin och en drink! Mamma fyllde ju 50 år i januari så detta var min och brorsans present till henne. 

Nu ska vi snart ner mot frukosten och sen vid 11 har vi en halvtimmes massage! Underbart :)







Understanding.

Vissa hästar är bara så kloka, egentligen emot sitt eget bästa.. Aminette är en sån häst. Så oerhört smart och kännande. Vilket gjorde/gör så att hon lätt blev stressad och gjorde en stor grej av en liten sak. Hon visste när vetrinären kom, hon visste när vi skulle åka iväg med transporten (vilket hon var rädd för).. Men vi fick ett väldigt starkt band under dem åren hon fanns hos mig. Både Aminette och Kortez saknar jag av hela mitt hjärta, trots att dem har världens bästa nya hem båda två!
 
Sista bilderna på oss, känslor <3
 
 
 

Tävlingsdebut 2014

Igår körde jag upp till JFK med Zeo för att starta 1m och 110. Kände redan på framridningen hur jäkla stark och stressad hon var.. Bara att försöka få henne lugn, men inte så lätt när ca 15 ryttare trängdes därinne. Sen upp till framhoppningen, hon hoppade jättefint! Men lika stark fortfarande, däremot väldigt taggad och glad. Kände att jag fick många bra språng, men kontrollen efter hindrena var inte den bästa. Gick iaf ner mot banan med en OK känsla.
 
Väl inne på banan så var hon fortarande grymt stark och låg på framåt. Kontrollen mellan hindrena var inte den bästa, och vi som ändå haft koll på det ett tag nu, men inte igår haha! Hon drog och letade efter nya hinder hela tiden, det var bara att ta dem lägena som erbjöds samt försöka bromsa! Dem svängarna jag hade tänkt till omhoppningen var bara att glömma då farten blev för hög.. Tråkigt! Men fick en hyffsad tid ändå och slutade på 0+0 fel samt en 13 placering av alla 53! Så året startar ju bra resultatsmässigt, men känslan var inte sådär jättebra direkt! Strök mig till 110, dels för att det tog rätt lång tid (skulle hem och ta hand om mina andra pollar), men också för att jag inte vill rida så okontrollerat. Har iofs inte hoppat sen november heller så med all rätt betedde hon sig piggt ;)
 
Nu i veckan ska lydnad tränas på damen, hon ska tillbaka när jag vill det! Bommar, övergångar och studs- hoppas på plusgrader så isen smälter nån gång..
 
 

Smakprov.

Här får ni ett par bilder på mig och Parisa. Dock så var visst kameran inställd på Manuell fokus så alla bilder är tyvärr skit! Men man ser ju iallafall nästan vad det föreställer..? Stackars lilla mamma haha, blir i stort sett alltid fel när hon ska filma eller fota ;) Men här får ni ett par stycken iaf, och resten nån annan dag eller ikv.
 
Och jag vet att jag är både lång och stor, men hon är väldigt omusklad och tunn så vi kommer se bättre ut när hon utvecklats mer. Men sen är ju inte tanken att jag ska ha kvar henne ändå så :) och den där jackan her mig kutryggg haha!
 
 
 


Måndag :(

Oj va segt det var att gå upp idag.. Ni vet att väl redan att måndagar verkligen inte ligger högst på listan för mig!

Ska dra mig mot jobbet nu, sen i eftermiddag fixa stallet och rida hästarna. 

Mamma knäppte lite kort igår när jag red Parisa, så dem kommer upp här på bloggen i veckan!



bloglovin bloglovin

RSS 2.0